Skip to main content

2023 ”Handala” seglade i Nordeuropa – För att nästa år segla mot Gaza!

Gaza behöver oss mer än någonsin. Israels blockad av Gaza måste upphävas, Vi kräver ett permanent eldupphör. Folkmordet i Gaza måste stoppas och Israel ställas inför rätta. Barnen i Gaza lever under fruktansvärda omständigheter och ständigt trauma. Barnen i Gaza har rätt till sin framtid! Därför seglar vi med vår båt Handala ”För The Children Of Gaza”, så snart det är möjligt under 2024.

Vår båt ”Handala” startade sin resa i Kristiansund, Norge, i början av april 2023, tack vare våra vänner och partners på Ship to Gaza Norge och Palestinakomiteen i Norge. Båten döptes vid en ceremoni i Bergen den 17 april av Fauzia Hussain-Wiik, Bergenschef för LO i Norge, den norska fackföreningsfederationen.

Båten kallas Handala för att hedra det symboliska palestinska flyktingbarnet som längtar efter att återvända till ett fritt Palestina.

I somras 2023 har båten ”Handala” gett sig ut på en solidaritetskryssning i Nordeuropa, under parollen ”För Gazas barn”, för att öka medvetenheten om de fruktansvärda förhållanden som barn lever under på Gazaremsan. I somras har Handala besökt ett antal hamnar i Norge, Skottland, Irland, Wales, England, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Sverige.

Ship to Gaza Sverige är medlem i Freedom Flotilla Coalition (FFC), ett världsomspännande nätverk av organisationer som arbetar tillsammans för attutmana den förödande blockaden av Gaza, engagera sig i solidaritetsarbete för
Palestina och arbeta för att övertyga regeringar i olika länder att utöva
Israel att upphöra med sin ockupation och terror mot palestinierna.

Vi uppdaterar nu planerna för 2024 års resa med ”Handala”, som seglar
under parollen: ”För barnen i Gaza”. Efter alla bombningar under 2023-2024 kommer solidariteten med Gaza vara större och viktigare än någonsin. Vi
uppmuntrar alla våra medlemmar och sympatisörer att delta i demonstrationer och
och visa sitt stöd med Gaza/Palestina.

Håll utkik här – Så snart det är möjligt 2024, sätter Handla kurs mot Gaza! Hjälp oss! Var med! Donera

I Media:
Debatt ETC: Gäller inte folkrätten för Gazas barn?
Läs reportaget om ”Världens modigaste båt” i Drammen Live 24

Jea

Jea