Skip to main content

2023-2024 ”Handala” seglar igen – För Gazas Barn!

Gaza behöver oss mer än någonsin. Israels blockad av Gaza måste upphävas, Vi kräver ett permanent eldupphör. Folkmordet i Gaza måste stoppas och Israel ställas inför rätta. Barnen i Gaza lever under fruktansvärda omständigheter och ständigt trauma. Barnen i Gaza har rätt till sin framtid! Därför seglar vi med vår båt Handala ”För The Children Of Gaza”, så snart det är möjligt.

Vår båt ”Handala” startade sin resa i Kristiansund, Norge, i början av april 2023, tack vare våra vänner och partners på Ship to Gaza Norge och Palestinakomiteen i Norge. Båten döptes vid en ceremoni i Bergen den 17 april av Fauzia Hussain-Wiik, Bergenschef för LO i Norge, den norska fackföreningsfederationen.

Båten kallas Handala för att hedra det symboliska palestinska flyktingbarnet som längtar efter att återvända till ett fritt Palestina.

I somras 2023 har båten ”Handala” gett sig ut på en solidaritetskryssning i Europa, under parollen ”För Gazas barn”, för att öka medvetenheten om de fruktansvärda förhållanden som barn lever under på Gazaremsan. I somras har Handala besökt ett antal hamnar i Norge, Skottland, Irland, Wales, England, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Sverige.

Ship to Gaza Sverige är medlem i Freedom Flotilla Coalition (FFC), ett världsomspännande nätverk av organisationer som arbetar tillsammans för attutmana den förödande blockaden av Gaza, engagera sig i solidaritetsarbete för
Palestina och arbeta för att övertyga regeringar i olika länder att utöva
Israel att upphöra med sin ockupation och terror mot palestinierna.

Vi uppdaterar nu planerna för 2024 års resa med ”Handala”, som seglar
under parollen: ”För barnen i Gaza”. Efter alla bombningar under 2023-2024 kommer solidariteten med Gaza vara större och viktigare än någonsin. Vi
uppmuntrar alla våra medlemmar och sympatisörer att delta i demonstrationer och
och visa sitt stöd med Gaza/Palestina.

Håll utkik här – Så snart det är möjligt 2024, sätter Handla kurs mot Gaza! Hjälp oss! Var med! Donera

I Media:
Debatt ETC: Gäller inte folkrätten för Gazas barn?
Läs reportaget om ”Världens modigaste båt” i Drammen Live 24

Jea

Jea