Skip to main content

Båten anlände till A Coruña i Galicien på torsdagskvällen den 27:de juni. Besättningen fick ett varmt välkomnande när de lade till vid hamnen med folkmusik från lokala musiker, tal och gåvor.

På fredagen bar det iväg till Santiago de Compostela, Galiciens huvudstad en grupp av deltagarna och besättningen besökte regionparlamentet och träffade parlamentspresidenten och parlamentariker från det Galiciska nationalistblocket, BNG. Därefter bjöds gruppen på en guidad vandring genom staden fram till ett kulturcentrum där en palestinsk familj bosatt i Santiago bjöd på lunch.

På eftermiddagen väntade ett besök med borgmästaren Goretti Sanmartín på stadshuset i Santiago de Compostela där den palestinska flaggen även vajade utanför. Under besöket talade Fellipe Lopes för Freedom Flotilla och Youseff Sammour och Rana Hamida från Handala. Borgmästaren uttryckte hennes fulla stöd för den palestinska befrielsekampen och lovordade oss och önskade Handala lycka till på sin färd till Gaza. Stadshuset släppte även ett pressmeddelande angående besöket.

På kvällen begav vi oss till Oleiros där vi mottogs av borgmästaren i ett kulturcentrum. Han uttryckte fullt stöd för Handalas uppdrag och berättade om alla aktiviteter de gjort i historien för Palestina. Det var en fin kväll med mat och kultur där både lokala artister uppträdde på spanska och galiciska och Handalas Rana Hamida uppträdde på arabiska.

/Jonatan Michaneck
Styrelseledamot Ship to Gaza Sverige

27 juni 2024
Foton: Freedom Flotilla

Jea

Jea

Leave a Reply