Skip to main content
Nyheter

Handalas besök i Helsingborg 07/05

By 13 maj, 2024No Comments

Handala anlöpte hamn 17:00 och fick ett otroligt vackert välkomnande av publiken som hade samlats i Helsingborg för att välkomna Handala.

Konferenceir för eftemiddagen var Jasmine Felestin, ordförande för Right to Return Helsingborg. Ordförande i Ship to Gaza Sverige Jeannette Escanilla började med att hålla ett tal om Ship to Gazas historia, om vår kamp för att häva blockaden och vårt löfte till Gazas befolkning. Hon tackade Göteborg för deras engagemang för Palestina och Ship to Gaza och fortsatte med att tala om Handala och kampanjen för Gazas barn.

Palestinska Barngruppen uppträdde med låten Ge oss friheten och kaptenen för M/S Handala Jens Marklund talade. Nynningen med Stefan Sundström uppträdde och sedan talade Marwa Moustafa. Gruppen Silwan bjöd på palestinsk folkdans. Ordförande för Vänsterpartiet Helsingborg, Tomas Gustafsson talade sedan och Mohammed Diab, en palestinsk artist uppträdde efteråt.

Från Föreningen 194 Landskrona höll Ali Hadrous ett tal och avslutande talare var Joel Assarsson från kommunistiska partiet Helsingborg.

Medarrangörer var:

Right to Return Helsingborg, Enhetsgruppen, Helsingborg, Grupp 194 Helsingborg, Grupp 194 Landskrona, Fyra färger förening Helsingborg, Helsingborg’s Moske, kommunistiska partiet, Kulturhus artkonst Landskrona, Palestinska kvinnoförbundet i Sverige, Rättvise och Friehet center i Helsingborg, Solidarity for humanity, Svenskpalestinska centret i Helsingborg, Vänsterpartiet, Helsingborg.

 

Jea

Jea

Leave a Reply