Skip to main content
Nyheter

Handalas besök i Halmstad 06/05

By 7 maj, 2024No Comments

Handala anlöpte Halmstad på måndagskvällen och fick ett varmt välkomnande av offentligheten som samlats för att se båten. Ylva Kroona från Palestinagrupperna var konferencier och började med att presentera Antoni Norén Almén, också från Palestinagrupperna Halmstad. Han talade om grymheterna som pågår i Gaza och tackade Ship to Gaza som gör något praktiskt åt den fruktansvärda situationen i Gaza. Jörgen Magnusson uppträdde på plats med en sång om Palestina.

Per Österberg, pastor i Equmeniakyrkan talade och uttryckte sorg över folkmordet i Gaza och stöd för Ship to Gaza. Hans Johansson från Kommunistiska partiet i Halmstad var också på plats och uttryckte stöd för Handala och Ship to Gazas aktion och sedan följde Willy Schütt från Vänsterpartiet Halmstad. Efteråt talade Tala Armaneh och berättade om hennes personliga historia där hon som litet barn blev svårt skadad i bombningarna av Gaza 2008. Fortsatte gjorde Mahmoud Al-Kurd som också berättade om hans uppväxt i Gaza och det förskräckliga lidandet som gjorde att han var tvungen att fly.

Moria uppträdde vid kajen i Halmstad med deras föreställning Voices from Gaza. En stark berättelsen om livet, kampen och den fruktstansvärda situationen i Gaza.

Nynningen och Stefan Sundström och Karin Renberg som hade åkt med båten från Göteborg spelade några låtar för publiken och uttryckte sitt största stöd för Ship to Gaza och Palestina.

Sist talade Jonatan Michaneck, styrelsemedlem i Ship to Gaza. Han talade om grymheten med blockaden av Gaza och tackade Halmstad för allt stöd som gör att Ship to Gaza kan fortsätta sitt arbete.

 

På plats anordnades ansiktsmålning och barnaktiviteter och en lokal graffitikonstnär målade båten som publiken också hade möjlighet att besöka under kvällen.

Jea

Jea

Leave a Reply