Skip to main content
Nyheter

Handalas besök i Göteborg 04/05

By 4 maj, 2024No Comments

Handala anlände 15:00 04/05 till kajen vid Operan i Göteborg och välkomnades av en stor demonstration som marscherat genom staden.

Ordförande Jeannette Escanilla höll ett tal om Ship to Gazas historia, om vår kamp för att häva blockaden och vårt löfte till Gazas befolkning. Hon tackade Göteborg för deras engagemang för Palestina och Ship to Gaza och fortsatte med att tala om Handala och kampanjen för Gazas barn.

Slagverksorkestern Kiriaka fick ett gåvobrev överdelat från Jeanette Escanilla och Jonatan Michaneck från Ship to Gaza för deras generösa donation till Ship to Gaza och spelade sedan en omgång för publiken.

Gaza-födde palestiniern Mahmoud Al-Kurd talade från Stäng ner Elbit och berättade om sin uppväxt med krig och belägring. Han berättade om deras kamp i Göteborg mot den israeliska vapenindustrin och vilken roll de har i det pågående folkmordet i Gaza.

Nästa talare var Samir Jeresi från Palestinska rättvisecentret Göteborg och han talade om den hemska situationen för Gazaborna idag och deras ständiga kamp för rättvisa.

I en mer känslosam manifestation deltog en grupp palestinska barn med ballonger i Palestinas flaggas färger. De översatte två personliga meddelanden ifrån ett annat barn, fast i Gaza. De delade också med sig av egna berättelser och önskade Gazas befolkning liv, lek, kärlek och rättvisa.

Teatergruppen Moria uppträdde på kajen med sin föreställning Voices from Gaza. En stark berättelsen om den fruktstansvärda situationen i Gaza.

Sedan kom Ship to Gaza vännen och barnläkaren Henry Ascher och lyckönskade Handala. Han talade om situationen i Gaza och barnen som aldrig önskat något annat än att få leka fritt.

Avslutade gjorde HD, en palestinsk artist som bjöd på härliga rytmer och folkdans.

 

Under dagen fanns Solens Port kulturförening på plats och sålde fika till förmån för Ship to Gaza. Tack!

 

Imorgon 05/05 fortsätter evenemangen vid kajen klockan 14:00.

Jea

Jea

Leave a Reply