Skip to main content
Nyheter

Handalas besök i Lysekil 03/05

By 3 maj, 2024No Comments

Handala anlände i Lysekil strax efter 16:00 med de palestinska flaggorna vajandes i vinden. På kajen stod ett hundratal och tog emot båten med musik, mat och flaggor. Lysekil var Handalas första besök i Sverige och besättningen fick ett varmt välkomnande i eftermiddagssolen som varade i drygt två timmar. Barnen fick ocksåtillfälle att stiga ombord och se skeppet som reser till Gaza.

Jonatan Michaneck från Ship to Gaza talade om Handalas syfte och resa. Per-Gunnar Alhström från kommunistiska partiet, Gunilla Fasth, Vänsterpartiet Munkedal och Ulf Nilsson från Socialdemokraterna i Tanumshede talade alla om vikten av att vara överens i Palestinafrågan och uttryckte sitt starka stöd för Ship to Gaza. Svensk-kubanska föreningen talade om likheterna emellan blockaden av Gaza och handelsblockaden av Kuba och uttryckte solidaritet med det palestinska folket. Yara Chatt från Uddevalla talade om folkmordet i Gaza och den fruktansvärda situationen för kvinnorna i Gaza och de akuta utmaningarna de står inför.

Evenemanget avslutades med palestinsk sång och lyckönskande för Handala på sin resa för att bryta sjöblockaden av Gaza. På lördagsmorgonen lämnar Handala Lysekil för att åka mot Göteborg där ankomsten är beräknad till 15:00.

Jea

Jea

Leave a Reply