Skip to main content

Dagens ETC. Publicerad 20 maj, 2021 

I Gaza som utgör världens största utomhusfängelse finns varken skyddsrum eller flyktvägar. Israeliska blockaden har medfört extremt svåra humanitära förhållanden för palestinier att leva under. Sveriges regering måste agera mot fortsatt etnisk rensning, kräver Jeannette Escanilla, ordförande Ship to Gaza Sverige.

 

Varför lyfter inte utrikesministern den våldsamma politik som israeliska ockupationsmakten systematiskt tillämpat i decennier med avsikt att konfiskera mer och mer palestinsk mark som försatt palestinier i en maktlöshet och hopplöshet. Situationen för palestinierna förvärras år in och år ut med en politik som avser att underminera det palestinska folkets existens. Denna tystnad och passivitet av omvärlden har normaliserat den etniska rensningen av Palestina. Varför är det så tyst om den etniska rensningen i Palestina?

Till artikeln Varför är Sverige så tyst om Israels brott i Gaza

Jea

Jea

Leave a Reply