Skip to main content

Ship to Gaza Sverige tillsammans med Freedom Flotilla Coalition (FFC) seglar igen #FörGazasBarn #ForTheChildrenOfGaza
I solidaritet med ”För Barnen i Gaza” seglar vår båt Handala under 2023 runt om i Europa, och besöker flera hamnar för att bryta tystnaden om situationen i Gaza. Palestinier i Gaza rätt till liv och framtid.
År 2024 kommer vi att segla mot Gaza i solidaritet med folket i
Palestina, som fortsätter att göra motstånd mot apartheid och bosättarkolonialism.

Vår båt startade sin resa i Kristiansund, Norge, i början av april 2023, tack vare våra vänner och partners Ship to Gaza Norge och Palestinakomiteen i Norge. Vid en namngivningseremoni i Bergen den 17 april deltog Fauzia Hussain-Wiik, Bergenschef för Landsorganisasjonen i Norge (LO), den norska fackföreningsfederationen och båtens fick namnet ”Handala”, för att hedra det symboliska palestinska flyktingbarnet som längtar efter att återvända till ett fritt Palestina.

För mer information om vår seglats For The Children of Gaza 2023, se FFC Vanliga frågor.

Freedom Flotillas Handala besökte följande europeiska hamnar, Oslo i Norge, Skottland, Irland, Wales, England, Tyskland, Nederländerna, Danmark och i Sverige Halmstad och Göteborg under augusti 2023, för att sedan 2024 avge sig mot till Gaza i ett nytt försök att bryta den inhumana blockaden av Gaza.

I varje europeiske hamn kommer lokala organisationer, aktivister att anordna evenemang i samband med båtens ankomst för att sprida information om situationen i Gaza. Vi kommer också att genomföra utbildnings- och solidaritetsevenemang runt om i världen för att informera om vår aktion och om situationen i Gaza. Håll utkik på den här sidan för uppdateringar.

Här är några bilder och berättelser om några av våra tidigare hamnevenemang från 2018 års Just Future for Palestine och 2016 års Women’s Boat to Gaza.

Var med du med och visa Stöd och Solidaritet med Gazas Barn! Hjälp oss att häva blockaden och göra det möjligt! Donera

Jea

Jea

Leave a Reply