Skip to main content

Vi seglar igen – Vi, Ship to Gaza Sverige  tillsammans med Freedom Flotilla Coalition (FFC) utmanar Israels omänskliga blockad av Gaza.

Det gör vi på följande sätt:

1. ”Break the Siege” – Akut humanitär aktion. Blockaden av Gaza ska brytas!

Under de närmaste dagarna kommer Freedom Flotilla att segla med flera båtar från Istanbul i syfte att bryta den blockad som staten Israel har upprätthållit mot Gazaremsan under de senaste 18 åren. Hundratals människorättsaktivister, observatörer och sjukvårdspersonal från 40 olika länder kommer att segla mot Gaza för att leverera 5 500 ton humanitärt bistånd och försöka få slut på den svält som Netanyahu-regeringen medvetet tvingar de mer än 2,3 miljoner invånarna i Gazaremsan att genomlida.
Du kan läsa mer om aktionen här https://freedomflotilla.org/bts-factsheet/

2. Vi seglar igen – Mot blockaden av Gaza och “För Gazas Barn”
Vi seglar med båten “Handala”, med start i Oslo, till de svenska hamnarna; Lysekil, Göteborg, Halmstad, Helsingborg och Malmö för att därefter bege oss mot södra Europa och till sist mot Gazas hamn. Flera deltagare från Sverige kommer att resa med Handala som passagerare och visa sitt stöd för det palestinska folket i Gaza. Handala är inte en lastbåt utan en ombyggd fiskebåt vars mål är att bryta den olagliga sjöblockaden av Gaza. Läs mer om Handalas besök i Sveriges hamnar här https://shiptogaza.se/

Vårt uppdrag är att belysa konsekvenserna av de omänskliga åtgärderna mot barn som vidtas av Israel, med stöd av USA och andra länder.

Ungefär 50 procent av Gazas befolkning på 2,3 miljoner är barn. I åratal har Israels blockad berövat dem säkerhet, utbildning och hälsa, liksom alla utsikter till en anständig framtid. Sedan oktober 2023 har den pågående militärkampanjen gått bortom denna gradvisa förstörelse av hopp till våldsamma, obevekliga mord. Hundratals barn dödas varje vecka i Israels urskillningslösa attacker som hittills ödelagt 70 % av bebyggelsen i Gaza.

Freedom Flotilla är en koalition som idag är mer nödvändig än någonsin. I ljuset av det folkmord som pågår och den totala passiviteten i västvärlden är det viktigare än någonsin att mobilisera alla goda krafter för att stoppa folkmordet genom att sätta press på Israel. Attackerna fortsätter varje dag och på det tillkommer israelernas strategi att svälta ut palestinierna. Det palestinska folket kan inte vänta, situationen är akut. Bristen på rent vatten, sjukvårdsutrustning och sanitära produkter gör att ännu fler riskerar att dö i enkla sjukdomsfall, kolerautbrott och infektioner.

Därför går vi från ord till handling! Hundratals aktivister behöver ditt stöd när båtarna är på väg och närmar sig Gaza. Sprid ordet, sätt press på dina politiker att sätta stop för folkmordet och försvara den fria internationella havsvägen och låta båtarna passera!

/Ship to Gaza Sverige
Freedom Flotilla Coalition

Jea

Jea

Leave a Reply