Nu seglar vi igen!

I år seglar vi återigen för att bryta blockaden av Gaza. Men för att lyckas behöver vi dig - vill du hjälpa oss?

Köp sjömil

Det är femtusen sjömil till Gaza. För tusen kronor hjälper du oss att segla en av dessa sjömil.

Köp kabellängd

Känner du att tusen kronor är för mycket så kan du istället köpa en kabellängd - en tiondels sjömil - för bara hundra kronor

Donera pengar

Du kan donera pengar direkt med kort eller PayPal-konto, alternativt skicka pengarna direkt till PG 46359-6

Vi seglar igen - hjälp oss bryta blockaden av Gaza!

Snart seglar Ship to Gaza igen! Din hjälp behövs. Vår målsättning är att samla in en miljon kronor för att utrusta, bemanna och segla ett fartyg med förnödenheter till Gaza. Vill du hjälpa oss?


Du kan donera med bank- och kreditkort, eller med ett PayPal-konto

Donera med SMS eller till PG

SMS:a Shiptogaza 100 till 72550 för att donera 100 kronor.
Du kan välja mellan summorna 25, 50, 100 eller 200 kronor.
Operatörskostnader kan tillkomma.

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot: 46359-6
Pressmeddelande - Marianne av Göteborg ska bryta blockaden Idag onsdag 8 april kan Ship to Gaza Sverige tillsammans med Ship to Gaza Norge tillkännage köpet av Marianne av Göteborg*, en trålare på 85 bruttoton, som kommer att användas vid sommarens aktion för att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan.  Det är ingen tillfällighet att Ship to Gaza denna gång seglar en fiskebåt till Gaza. Blockaden mot den lilla kustremsan, som i sommar går in på sitt nionde år, berövar den belägrade palestinska befolkningen rörelsefrihet och handel med omvärlden, mediciner och...
Pressmeddelande Ett skäl till att Ship to Gaza nu återigen genomför en aktion för att utmana den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan är att den nu snart åttaåriga blockaden i kombination med återkommande förstörelse har gjort Gazaremsans innevånare alltmer beroende av utländskt bistånd.
Nyhet Föreningen Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF) hade årsmöte i helgen. Då passade man på att uttala sitt stöd för Ship to Gaza och för sommarens aktion för att bryta den inhumana blockaden av Gazaremsan:
Nyhet Palestinagrupperna i Sverige, PGS, lyckönskar Ship to Gazas kampanj:
Nyhet Den brittiska biståndsorganisationen Oxfam och den svenska Diakonia, och ytterligare 44 organisationer, presenterade en ny rapport om läget i Gaza under måndag
Nyhet Även Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom har uttalat stöd för Ship to Gaza och för sommarens planerade aktion. "Grön Ungdom ställer sig bakom Ship to Gazas kampanj där de seglar för att återupprätta internationell rätt och mänskliga rättigheter i Östra Medelhavet!"
Pressmeddelande - Marianne av Göteborg ska bryta blockaden Idag onsdag 8 april kan Ship to Gaza Sverige tillsammans med Ship to Gaza Norge tillkännage köpet av Marianne av Göteborg*, en trålare på 85 bruttoton, som kommer att användas vid sommarens aktion för att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan. 
Foto: Ellen Huttu Hansson
Nyhet Som en paus i påskfirandet samlades ca 180 göteborgare under påskdagens kväll på Pustervik i solidaritet med det palestinska folket och för att bidra till sommarens kommande seglats med Ship to Gaza.
Nyhet Socialistiska partiet har uttalat stöd för Ship to Gaza och för sommarens båtaktion. Partiet har också bidrgit med 2000 kronor till insamlingen inför aktionen.

Nu är boken om Estelle-aktionen 2012 ute!

I juni 2012 avseglade Ship to Gaza och Estelle från Umeå. Frivilliga hade lagt ned hundratals obetalda arbetstimmar på att göra den till segelskonare ombyggda trålaren sjöduglig. Vid midsommar inleddes den 5000 sjömil långa färden mot Gaza.

Köp boken i Webbshopen

Läs mer om aktionen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln