Ship to Gaza

  • Ship to Gaza är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening som vill verka för en ökad respekt för de mänskliga rättigheterna och den allmänna folkrätten.
  • Ship to Gaza är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning.
  • Ship to Gazas aktuella projekt är att skicka ett fartyg med enbart kvinnor som besättning och som delegater för att uttrycka solidaritet med kvinnorna i Gaza.

Stöd Ship to Gaza

I år seglar vi med Women's Boat to Gaza - ett fartyg med helt kvinlig besättning. Läs mer på aktionens egen hemsida - wbg.freedomflotilla.org

Vi seglar igen - hjälp oss bryta blockaden av Gaza!

Snart seglar Ship to Gaza igen - den här gången med Womens Boat to Gaza! Vi behöver din hjälp för att bryta blockaden. Vårt mål är att samla in femhundra tusen kronor för att utrusta, bemanna och segla ett fartyg till Gaza. Vill du hjälpa oss?

Nu bryter vi blockaden en gång för alla! Vill du hjälpa oss?


Du kan donera med bank- och kreditkort, eller med ett PayPal-konto

Donera via Swish

Donera till Ship to Gaza via Swish - skicka en valfri summa till
123 658 1680

Donera till PlusGirot

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot: 46359-6

Aktuellt

Pressmeddelande Under juli och augusti kommer Ship to Gaza besöka 24 olika orter i Sverige för att informera om blockaden av Gazaremsan och dess konsekvenser. Med i bagaget har vi en fotoutställning om Gaza, en vykortsverkstad och information om hur människor i Sverige kan arbetat för att häva blockaden. Projektet går under namnet Ship to Gaza på väg.
Nyhet Det kunde inneburit slutet på turnén. I rondellen in mot Ystad sprang kylaren i bilen vi fått låna läck. Bärgningsbil till verkstad och sedan ringa runt för att ställa in allt i Ystad.
Nyhet Så rullar vi sakta, sakta ut ur ett regndisigt Båstad längs en väg kantad av dyra bilar och trottoarer med människor klädda i fashionabla kläder.
Pressmeddelande I dagarna träder den folkrättsvidriga blockaden av Gazaremsan in i sitt tionde år. Denna katastrofala politik har med rätta fördömts av omvärlden. Den har inneburit ökad livsmedelsbrist, skyhög arbetslöshet, undermålig sjukvård, och en näst intill havererad infrastruktur för vatten och elförsörjning.
Pressmeddelande Ship to Gazas och Freedom Flotillas aktionsprojekt ”Women's Boat to Gaza”, har förvärvat sin första båt. Amal-Hope kommer att avsegla från Barcelona den fjortonde september. Besättning och delegater ombord kommer att utgöras av kvinnor som seglar för att utmana den illegala och inhuman blockaden av Gazaremsan.
Nyhet Nu försvinner Helsingborg i backspeglarna men stannar kvar i minnet. Genast när vi anlände togs vi emot av Enhetsgruppen som fördelade oss mellan sig för den kommande login, och de hjälpte till att ställa upp tält och utställning.
Nyhet Ship to Gaza på väg rullar vidare på de svenska vägarna. Nu har vi besökt fyra av 24 orter vi ska besöka under sommaren. Nu senast var vi i Borås.
Nyhet Så var också Jönköping avverkad på den långa sommarturnén land och rike till. En modern Nils Holgersson-resa.

Dagbok Från Gaza av Charlie Andreass

Ur Henning Mankells förord:

Charlie Andreasson är en sjöman från Styrsö. Under ett helt år från hösten 2013 arbetade han i Gaza stads hamn med att renovera en fiskebåt som skulle trotsa blockaden inifrån. Projektet hade namnet Gazas ark. Sabotage och bomber under kriget sensommaren 2014 sänkte den förhoppningen.  Om den erfarenheten har Charlie skrivit denna dagbok som förlaget Korpen nu gett ut. I den enskilda solidaritetsinsatsen finns alltid mycket att lära. Alltså: läs!

Köp den i webbshopen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln