Ship to Gaza

  • Ship to Gaza är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening som vill verka för en ökad respekt för de mänskliga rättigheterna och den allmänna folkrätten.
  • Ship to Gaza avser att utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. I Gaza kommer mottagandet att administreras av partipolitiskt oberoende organisationer.
  • Ship to Gaza är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning.

Stöd Ship to Gaza

Nyhet Freedom Flottilla Koalition och Ship to Gaza efterlyser kreativa designförslag på en loggotyp för projektet Women’s boat to Gaza
Nyhet Kvinnobåt till Gaza (Women's boat to Gaza) - en aktion initierat av Freedom Flotilla Coalition (*FFC) där Ship to Gaza Sverige tillsammans med många internationella organisationer ingår.
Foto: UN Geneva / Flickr (Creative commons license 2.0)
Nyhet FN:s särskilda rapportör för de ockuperade palestinska områdena Makarim Wibisono meddelade under måndagen att han avsäger sig sitt uppdrag. Den indonesiske diplomanten, som tillträdde i juni 2014, kommer att lämna sin sista rapport om förhållandena på de palestinska områdena till FN:s människorättsråd i mars.
Nyhet Basel Ghattas är en av Israels 1,5 miljoner arabiska medborgare. Han definierar sig som palestinier och representerar Balad-partiet och valkoalitionen Förenade listan i Knesset. I somras var han en av passagerarna på Ship to Gazas fiskefartyg Marianne, som försökte bryta blockaden av Gaza. När israelisk militär kapade fartyget på internationellt vatten förde han förhandlingar med soldaterna.
Pressmeddelande Den 23-29 november gästas Sverige av den israeliske Knessetledamoten Basel Ghattas.
Pressmeddelande På Ship to Gazas extrainsatta årsmöte valdes en ny styrgrupp.
Nyhet I dag, 5 november, visar Skolbio på Hagabion i Göteborg filmen "Även de döda har ett namn". Filmen handlar om barnläkaren Henry Ascher, aktivist inom bland annat Ship to Gaza som var med i försöken att bryta blockaden 2010 och 2011.

Nu är boken om Estelle-aktionen 2012 ute!

I juni 2012 avseglade Ship to Gaza och Estelle från Umeå. Frivilliga hade lagt ned hundratals obetalda arbetstimmar på att göra den till segelskonare ombyggda trålaren sjöduglig. Vid midsommar inleddes den 5000 sjömil långa färden mot Gaza.

Köp boken i Webbshopen

Läs mer om aktionen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln