Ship to Gaza

  • Ship to Gaza är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening som vill verka för en ökad respekt för de mänskliga rättigheterna och den allmänna folkrätten.
  • Ship to Gaza är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning.
  • Ship to Gazas aktuella projekt är att skicka ett fartyg med enbart kvinnor som besättning och som delegater för att uttrycka solidaritet med kvinnorna i Gaza.

Stöd Ship to Gaza

Donera till Ship to Gaza

Ship to Gaza är en gräsrotsrörelse. Vi behöver Din hjälp för att fortsätta arbetet med att bryta blockaden av Gaza.

Vill du hjälpa oss?


Du kan donera med bank- och kreditkort, eller med ett PayPal-konto

Donera via Swish

Donera till Ship to Gaza via Swish - skicka en valfri summa till
123 658 1680

Donera till PlusGirot

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot: 46359-6

Aktuellt

Nyhet Den 21 april lanserar Ship to Gaza 2017-års konstlotteri. Håll utkik för mer information - och lycka till!
Pressmeddelande En sjörättsdomstol i Haifa godkände i söndags den israeliska statens begäran att få beslagta det svenskflaggade fiskefartyget Marianne av Göteborg.
Zaytouns styrman Emma Ringqvist, talar vid manifestationen
Nyhet Lördagen den 8/10 samlades ett 100-tal personer på Gustav Adolfs torg i Göteborg till en manifestation i protest mot det israeliska överfallet på Women’s boat to Gaza och mot blockaden av Gazaremsan. I den digra talarlistan återfanns
Pressmeddelande Under natten kommer deltagarna på Women´s Boat to Gaza att utvisas ur Israel. De har förflyttats till en arrestlokal i närheten av Ben Gurion-flygplatsen.
Nyhet Zaytouna-Oliven fördes i natt till den israeliska örlogshamnen i Ashdod. De kvinnliga aktivisterna ombord transporterades till Givon-fängelset i närheten av Ben Gurion-flygplatsen utanför Tel Aviv. Svensk ambassadpersonal och våra israeliska advokater har ännu inte tillåtits att besöka de fängslade kvinnorna. Enligt uppgift ska advokaterna träffa dem kl 13 CET.
Nyhet Före Women's boat to Gaza:s avfärd med Zaytouna-Oliven mot Gaza spelade besättning och passagerare in meddelanden, utifall att Israels militär skulle komma att borda fartyget på internationellt vatten. 
Nyhet Enligt uppgifter i The Times of Israel, som citerar den israeliska radion (som i sin tur citerar militärkällor) bordades Zaytouna-Oliven omkring 35 sjömil utanför Gazas kust av den israeliska marinen.

Dagbok Från Gaza av Charlie Andreass

Ur Henning Mankells förord:

Charlie Andreasson är en sjöman från Styrsö. Under ett helt år från hösten 2013 arbetade han i Gaza stads hamn med att renovera en fiskebåt som skulle trotsa blockaden inifrån. Projektet hade namnet Gazas ark. Sabotage och bomber under kriget sensommaren 2014 sänkte den förhoppningen.  Om den erfarenheten har Charlie skrivit denna dagbok som förlaget Korpen nu gett ut. I den enskilda solidaritetsinsatsen finns alltid mycket att lära. Alltså: läs!

Köp den i webbshopen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln