Pressmeddelande Den ena av Women´s Boat to Gazas segelbåtar - Zaytouna-Oliven - är just nu på väg mot Gaza. Ombord finns 13 kvinnor från fem kontinenter och i alla möjliga åldrar och av alla tänkbara övertygelser. Ett förenar dem alla: solidariteten med sina palestinska systrar och övertygelsen att något måste göras när det s k internationella samfundet inte agerar - trots att den omänskliga och olagliga blockaden mot den palestinska befolkningen i den lilla strandremsan vid Medelhavet nu är inne på sitt tionde år....
Vi seglar igen - hjälp oss bryta blockaden av Gaza!

Snart seglar Ship to Gaza igen - den här gången med Womens Boat to Gaza! Vi behöver din hjälp för att bryta blockaden. Vårt mål är att samla in sjuhundra tusen kronor för att utrusta, bemanna och segla ett fartyg till Gaza. Vill du hjälpa oss?

Nu bryter vi blockaden en gång för alla! Vill du hjälpa oss?


Du kan donera med bank- och kreditkort, eller med ett PayPal-konto

Donera via Swish

Donera till Ship to Gaza via Swish - skicka en valfri summa till
123 658 1680

Donera till PlusGirot

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot: 46359-6

Aktuellt

Pressmeddelande Den ena av Women´s Boat to Gazas segelbåtar - Zaytouna-Oliven - är just nu på väg mot Gaza. Ombord finns 13 kvinnor från fem kontinenter och i alla möjliga åldrar och av alla tänkbara övertygelser.
Pressmeddelande Idag på morgonen påbörjade den ena av Women´s Boats to Gaza - Zaytouna-Oliven - den sista etappen från Messina mot Gaza. Ombord finns kvinnor från tretton länder och fem kontinenter som är fast beslutna att i solidaritet med sina palestinska systrar bryta den omänskliga och olagliga blockaden mot Gaza.
Nyhet Gazas fiskare lever under besvärliga villkor. Den form av ockupation som är den israelisk-egyptiska blockaden innebär att fiskarna är begränsade till en zon om högst sex sjömil från land. Även om de håller sig inom denna zon riskerar de att bli beskjutna och få sina båtar och fångst beslagtagna. Oräkneliga palestinska fiskebåtar ligger nu och ruttnar i israeliska örlogshamnar.
Nyhet Se hur en sandskulptur med en välkomsthälsning till kvinnorna ombord på Women´s Boat to Gaza växer fram på Gazas strand: 
Nyhet Den israeliska journalisten och filmaren Lia Tarachansky har spelat in en hälsning till Women´s Boat to Gaza från en konferens om ursprungsbefolkningars kamp runt om i världen som just nu pågår i Saskatoon, Saskatchewan i Kanada.
Nyhet Fredsloppet som genomfördes i Slottskogen i Göteborg i lördags blev mycket lyckat. Solen mötte de 962 löparna som promenerade och sprang upp till 10km. Allt överskott från årets evenemang går till Womens's boat to Gaza och alla deltagare fick en medalj med vår fina logga. På scen bjöds på underhållning samt tal från Ship to Gazas Ann Ighe.
Pressmeddelande Ship to Gaza, Freedom Flotilla Coalition och Women´s Boat to Gaza kan idag stolt meddela att Zaytouna-Oliven kommer att få sällskap på den sista etappen från Messina till Gaza. Tack vare en fenomenal insats från de olika initiativens gräsrotsorganisationer har vi på en vecka lyckats samla ihop tillräckligt med pengar för att inköpa ett fartyg som idag angör Messina.
Nyhet Ännu en rockikon deklarerar sitt stöd för Women´s Boat to Gaza och aktionen för att häva den omänskliga blockaden mot Gaza. Roger Waters, tidigare bland annat medlem av det legendariska rockbandet Pink Floyd, twittrade igår följande: ”Our respect and admiration for you is unbounded, Zaytouna-Oliva is a brave beacon of light and love.

Följ WBG

Dagbok Från Gaza av Charlie Andreass

Ur Henning Mankells förord:

Charlie Andreasson är en sjöman från Styrsö. Under ett helt år från hösten 2013 arbetade han i Gaza stads hamn med att renovera en fiskebåt som skulle trotsa blockaden inifrån. Projektet hade namnet Gazas ark. Sabotage och bomber under kriget sensommaren 2014 sänkte den förhoppningen.  Om den erfarenheten har Charlie skrivit denna dagbok som förlaget Korpen nu gett ut. I den enskilda solidaritetsinsatsen finns alltid mycket att lära. Alltså: läs!

Köp den i webbshopen

Är detta en människa?

En folkbildningsaktion från ABF för att fokusera på och bidra till att befria Palestina, Israel och världen från ockupationen. Framtagen i samarbete med Ship to Gaza

Läs mer på ABFs hemsida

Ladda ner hela materialet för studiecirkeln