Skip to main content

Pressmeddelande

Ship to Gaza som är en del av Freedom Flotilla Coalition sörjer de mer än 40 000 palestinier som Israel har dödat i Gaza sedan oktober förra året. Hur fruktansvärd denna siffra än är, är det en stor underskattning eftersom den bara registrerar människor som har identifierats och inte räknar de tiotusentals som fortfarande ligger under rasmassorna.

Vi fördömer de krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten som begåtts av Israel som en del av dess folkmordspolitik och bombningar. Men Israel är inte ensamt. Andra länder stöder aktivt Israels brott.

Vår båt Handala lämnade Norge den 1 maj och har angjort mer än 25 hamnar i Europa under de senaste tre och en halv månaderna. Handala, dess besättning och deltagare har bidragit med stöd för Palestina i hela Europa och på andra håll genom att stödja lokala solidaritetsgrupper och delta i lokala utbildningsevenemang och protester.

Handala befinner sig nu i Sicilien för att förbereda sig för den sista etappen mot Gaza. Hon är ett ombyggt fiskefartyg från 1960-talet. Vi har tidigare haft tekniska problem som har påverkat vår tidtabell. Innan vi planerar att segla mot Gaza måste vi förbereda Handala för den långa resan till andra änden av Medelhavet. Tyvärr, på grund av ett allvarligt tekniskt problem, har vi bestämt oss för att ta lite mer tid för att göra Handala redo för den resan.

Frihetsflottans mål är att bryta blockaden och öka medvetenheten om de brott som begås mot palestinier i Gaza. Dessa mål ligger fast och vi återkommer när vi har nyheter om vår nästa avgång. Under tiden ber vi er att tillsammans med oss stödja ansträngningarna för att få ett slut på folkmordet i Gaza.

Vi uppmanar alla att stödja den #NoHarbourforGenocide kampanj som arbetar för att stoppa bränslefartyg som kommer från USA för att tillhandahålla flygbränsle till de flygplan som dödar palestinier. Vi ber er också att kräva att USA och andra länder omedelbart upphör med att leverera militärt bistånd och vapen till Israel, som medlemmar av vår styrkommitté och deltagare gör i Chicago vid USA:s demokratiska nationella konvent denna vecka.

Det är dags att bryta belägringen. Men det är också hög tid att få ett slut på folkmordet.

La Flotilla de la Libertad aplaza la misión de Handala
Freedom Flotilla Puts Handala Mission on Hold

Jea

Jea

Leave a Reply