Tears of Gaza vann publikens pris på Filmfestivalen

Nyhet Skapad 8/2 2011 kl 08:38
 

Dokumentären Tears of Gaza av Vibeke Løkkeberg röstades av publiken fram till bästa långfilm under Göteborgs Filmfestival. Filmen innebar också en succé för organisationen Ship to Gaza som närvarade vid filmvisningarna för att dela ut flyers och samla in medel inför nästa flottilj.

Dokumentären Tears of Gaza är en skildring av den krigshärjade tillvaro som barnen i Gaza fått genomlida och fortfarande genomlider efter Gazakriget 2008-2009.

I anslutning till festivalens visningar av dokumentären Tears of Gaza närvarade organisationen Ship to Gaza för att sprida information och skramla pengar inför kommande flottilj. Flertalet av de som såg den häpnadsväckande dokumentären drog sig inte för att visa solidaritet gentemot barnen i Gaza. 

Sammanlagt beräknas de insamlade medlen till upp emot 6000 kronor i de skrammelbössor som Ship to Gaza sträckte ut vid de tre filmvisningarna under festivalens gång.

Ann Ighe som är språkrör för Ship to Gaza ser med glädje på det breda stöd som ansamlades kring filmvisningarna i Göteborg.

- Att så många människor reagerar med att vilja bidra till förändring är fantastiskt. Men vi hoppas att ännu fler också vill engagera sig direkt i vårt arbete, säger Ann.

De insamlade medlen går till förnödenheter som efterfrågas av de civilsamhälleliga organisationer som Ship to Gaza har kontakt med på inne i Gaza.

- Ship to Gaza-Sverige är en del av Freedom Flotilla, en internationell ansträngning att bryta blockaden. Det brutala militära överfall som vi ser i Tears of Gaza var ett mycket svårt slag mot befolkningen, och genom blockaden har Israel med hjälp av Egypten sedan dess hindrat återuppbyggnaden, säger Ann.