Arkiv

Nyhet Freedom Flottilla Koalition och Ship to Gaza efterlyser kreativa designförslag på en loggotyp för projektet Women’s boat to Gaza
Nyhet Kvinnobåt till Gaza (Women's boat to Gaza) - en aktion initierat av Freedom Flotilla Coalition (*FFC) där Ship to Gaza Sverige tillsammans med många internationella organisationer ingår.
Foto: UN Geneva / Flickr (Creative commons license 2.0)
Nyhet FN:s särskilda rapportör för de ockuperade palestinska områdena Makarim Wibisono meddelade under måndagen att han avsäger sig sitt uppdrag. Den indonesiske diplomanten, som tillträdde i juni 2014, kommer att lämna sin sista rapport om förhållandena på de palestinska områdena till FN:s människorättsråd i mars.
Nyhet Basel Ghattas är en av Israels 1,5 miljoner arabiska medborgare. Han definierar sig som palestinier och representerar Balad-partiet och valkoalitionen Förenade listan i Knesset. I somras var han en av passagerarna på Ship to Gazas fiskefartyg Marianne, som försökte bryta blockaden av Gaza. När israelisk militär kapade fartyget på internationellt vatten förde han förhandlingar med soldaterna.
Pressmeddelande Den 23-29 november gästas Sverige av den israeliske Knessetledamoten Basel Ghattas.
Pressmeddelande På Ship to Gazas extrainsatta årsmöte valdes en ny styrgrupp.
Nyhet I dag, 5 november, visar Skolbio på Hagabion i Göteborg filmen "Även de döda har ett namn". Filmen handlar om barnläkaren Henry Ascher, aktivist inom bland annat Ship to Gaza som var med i försöken att bryta blockaden 2010 och 2011.
Nyhet Israels premiärminister har under måndagen och tisdagen riktat hårda angrepp mot parlamentariker i Knesset som företräder de arabiskdominerade partierna.
Foto: World bank
Nyhet 50 palestinier i Gaza skadades under tisdagens demonstrationer efter att israelisk militär svarat med tårgaskanoner, gummikulor och skarpa skott. På Västbanken och i Jerusalem har våldet eskalerat under dagen.
Foto: Gigi Ibrahim
Nyhet Under måndagen försökte en grupp palestinier i Gaza storma stängslet mot den israeliska gränsen.  Den israeliska armén besköt då palestinerna och skickade även hundar mot dem. Två palestinier skottskadades och fördes till sjukhus. 
Pressmeddelande Att den norska nobelkommittén har tillkännagett det kloka beslutet att tilldela årets nobelpris till Tunisisk nationella kvartetten för dialog glädjer oss mycket. Det måste ses som ett erkännande av de drömmar och krafter som drev den arabiska våren och den tunisiska jasminrevolutionen 2010-11. 
Bild: Victoria Strand
Nyhet Henning Mankell har hela tiden stött Ship to Gazas arbete för att häva blockaden av Gaza. Han var med på den första frihetsflottan 2010, och han skulle ha inlett den återträff som planeras senare i oktober. Victoria Strand skriver här ett minnesord: "I mer än trettio år har vi varit vänner. Nu har Henning lämnat oss, och han kommer inte tillbaka. Sorgen och saknaden är stor.
Nyhet Henning Mankell dog igår efter en lång tids sjukdom. Hans engagemang för Ship to Gaza och för rättvisa och jämlikhet för det palestinska folket avstannade inte. Förra året var han med i Ship to Gazas monter på bokmässan.
Nyhet I senaste numret av svenska sjöbefälsföreningens (SBF) tidskrift Sjöbefälen (nr 5 2015) rapporteras om det israeliska överfallet på Ship to Gazas trålare Marianne av Göteborg.

Pages