Arkiv

Pressmeddelande Den 23-29 november gästas Sverige av den israeliske Knessetledamoten Basel Ghattas.
Pressmeddelande På Ship to Gazas extrainsatta årsmöte valdes en ny styrgrupp.
Nyhet I dag, 5 november, visar Skolbio på Hagabion i Göteborg filmen "Även de döda har ett namn". Filmen handlar om barnläkaren Henry Ascher, aktivist inom bland annat Ship to Gaza som var med i försöken att bryta blockaden 2010 och 2011.
Nyhet Israels premiärminister har under måndagen och tisdagen riktat hårda angrepp mot parlamentariker i Knesset som företräder de arabiskdominerade partierna.
Foto: World bank
Nyhet 50 palestinier i Gaza skadades under tisdagens demonstrationer efter att israelisk militär svarat med tårgaskanoner, gummikulor och skarpa skott. På Västbanken och i Jerusalem har våldet eskalerat under dagen.
Foto: Gigi Ibrahim
Nyhet Under måndagen försökte en grupp palestinier i Gaza storma stängslet mot den israeliska gränsen.  Den israeliska armén besköt då palestinerna och skickade även hundar mot dem. Två palestinier skottskadades och fördes till sjukhus. 
Pressmeddelande Att den norska nobelkommittén har tillkännagett det kloka beslutet att tilldela årets nobelpris till Tunisisk nationella kvartetten för dialog glädjer oss mycket. Det måste ses som ett erkännande av de drömmar och krafter som drev den arabiska våren och den tunisiska jasminrevolutionen 2010-11. 
Bild: Victoria Strand
Nyhet Henning Mankell har hela tiden stött Ship to Gazas arbete för att häva blockaden av Gaza. Han var med på den första frihetsflottan 2010, och han skulle ha inlett den återträff som planeras senare i oktober. Victoria Strand skriver här ett minnesord: "I mer än trettio år har vi varit vänner. Nu har Henning lämnat oss, och han kommer inte tillbaka. Sorgen och saknaden är stor.
Nyhet Henning Mankell dog igår efter en lång tids sjukdom. Hans engagemang för Ship to Gaza och för rättvisa och jämlikhet för det palestinska folket avstannade inte. Förra året var han med i Ship to Gazas monter på bokmässan.
Nyhet I senaste numret av svenska sjöbefälsföreningens (SBF) tidskrift Sjöbefälen (nr 5 2015) rapporteras om det israeliska överfallet på Ship to Gazas trålare Marianne av Göteborg.
Foto: www.kremlin.ru
Nyhet 7 augusti lanserade mjukvaruutvecklaren och Manchester-bon Damian Moran en namninsamling med krav om att Benjamin Netanyahu arresteras och åtalas för krigsbrott i samband med dennes kommande besök i Storbritannien i september.
Foto: Kashfi Halford
Nyhet Under måndagen uppgav en talesperson för Gazas hälsomyndighet att sjukvården i Gaza befinner sig på randen till kollaps och att flera sjukhus riskerar att behöva stänga till följd av energikrisen.
Foto: Mohammed Al Baba/Oxfam
Nyhet Bristen på tjänligt vatten har står inverkan på vardagslivet för palestinier i Gaza. Den tillåtna Importen av dricksvatten från Israel motsvarar endast en bråkdel av behovet i Gaza. 
Nyhet Den palestinske frilansjournalisten och författaren Mohammed Omer, boende i Gaza, skriver i New York Times om situationen i Gaza ett år efter Israels krig. 

Pages