Arkiv

Foto: Suhair Karam / IRIN, Creative commons license 2.0
Nyhet FN-organet UNRWA, som sörjer för välfärden för palestinska flyktingar i Gaza, Västbanken, Libanon, Syrien och Jordanien, dras med stora ekonomiska underskott och riskerar därför att behöva stänga skolor i Gaza.
Foto: Free Gaza Movement
Nyhet Den palestinska journalisten Rasha Abou Jalal skriver i nättidningen Al-Monitor om hur slitningar har uppstått mellan Gazas universitet i kölvattnet av den ökade akademikerarbetslösheten i Gaza.
Foto: Magne Hagesaeter / Creatice commons license 2.0
Nyhet Amnesty International har släppt en rapport om de israeliska angrepp som utfördes mot Rafah i Gaza under förra sommarens krig. Operationen inleddes fredagen 1 augusti 2014 - benämnd som "Svarta fredagen" - med syfte att frita en kidnappad israelisk soldat och avslutades 4 augusti. Mellan 135 och 200 palestinier dödades och många fler skadades.
Foto: Joe Catron
Nyhet Två palestinier besköts under fredagen av israelisk militär i närheten av Beit Lahyia i norra Gaza. En av dem klarade sig med lindriga skador medan den andre personen som träffades, en 17-åring, avled direkt efter.
Nyhet Göteborg Vinnande nummer är: 81 88 Vinnare nummer 1 har möjlighet att välja vinst först - och ombeds höra av sig till Virginia Cavallini (tel. 0704-95 14 97) senast den 31 juli. Priserna ser ni på bilderna här nedan.
Foto: amillionwaystobe / Creative commons license 2.0
Nyhet Företrädare för den israeliska armén (IDF) berättar för tidningen Haaretz att de gör bedömningen att Hamas idag inte verkar ha något intresse av en konflikt med Israel. Hamas är istället upptagna med att bekämpa de extrema salafistgrupper, bland annat anhängare till IS, som har ökat sin aktivitet i Gaza.
Foto: Omar Chatriwala / Creative commons license 2.0
Nyhet Journalisten Iyad Qatrawi skriver i den engelskspråkiga webbtidningen Al-Monitor att det palestinska arbetsmarknadsministeriet har gjort en överenskommelse med myndigheterna i Qatar om att ge 20 000 palestinier visum och arbetstillstånd.
Foto: K Voloshin / Creative commons license 2.0
Nyhet Den norska tidningen Dagbladet uppmärksammar de palestinska rapparna Mohammed Elsusi och Ayman Mhgames i ett reportage. De berättar om att de håller på att producera nytt material och att syftet är att "väcka folks drömmar igen":
Foto: Heinrich Böll Foundation Palestine and Jordan / Creative commons license
Nyhet En företrädare för Gazas ungdoms- och idrottsråd uppger för nyhetsbyrån Anadolou att Turkiet planerar att bygga en ny idrottsarena på Gazaremansa med plats för 20 000 åskådare.
Foto: Heinrich Böll Foundation Palestine and Jordan / Creative commons license
Nyhet Den israeliske journalisten Zvi Bar'el skriver i Haaretz om hur återuppbyggnaden av Gaza förhindras av den israeliska blockaden och även det uteblivna biståndet som utlovades i höstas, kort efter att Israels senaste krig mot Gaza hade avslutats.
Foto: Joe Catron
Nyhet Den brittiska tidningen The Guardian intervjuar i ett reportage föräldrar och rektorer till de 551 palestinska barn som dödades under Israels krig mot Gaza förra sommaren.
Foto: Jehad Saftawi / IMEU / Creative commons license 2.0
Nyhet Ship to Gazas fiskefartyg Marianne, utrustad med solcellspaneler och medicinsk utrustning, bordades av israelisk militär på internationellt vatten 27 maj på väg mot Gaza.
Foto: Jehad Saftawi / IMEU / Creative commons license 2.0
Nyhet Den brittiska biståndsorganisationen Oxfam konstaterar i ett pressmeddelande att jordbruksproduktionen i Gaza har minskat med 31 procent sedan ett år tillbaka, då Israel inledde det senaste kriget mot
Foto: Farah Baker
Nyhet Al Jazeera English har intervjuat den 17-åriga palestiniern Farah Baker, ett år efter Israels senaste krig mot Gaza.
Nyhet Representanter för israeliska myndigheter har fram tills nyligen valt att inte bemöta uppgifter om övergrepp mot besättning och passagerare på Ship to Gazas trålare Marianne av Göteborg. I dagarna gick dock kameramannen Ammar al-Hamdan ut med nya uppgifter om hur han utsattes förnedrande behandling och hot i samband med förhör och kroppsvisitation i fängelset efter kapningen.

Pages