Arkiv

Pressmeddelande Ett skäl till att Ship to Gaza nu återigen genomför en aktion för att utmana den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan är att den nu snart åttaåriga blockaden i kombination med återkommande förstörelse har gjort Gazaremsans innevånare alltmer beroende av utländskt bistånd.
Kalendarium Göteborg Körerna Spartacus och Motvals sjunger för Ship to Gaza på Marx-Engelshuset den 25 april. Anmälan till konsert@motvals.se senast onsdag 22 april. Se affisch för detaljer.
Nyhet Föreningen Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF) hade årsmöte i helgen. Då passade man på att uttala sitt stöd för Ship to Gaza och för sommarens aktion för att bryta den inhumana blockaden av Gazaremsan:
Nyhet Palestinagrupperna i Sverige, PGS, lyckönskar Ship to Gazas kampanj:
Nyhet Den brittiska biståndsorganisationen Oxfam och den svenska Diakonia, och ytterligare 44 organisationer, presenterade en ny rapport om läget i Gaza under måndag
Nyhet Även Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom har uttalat stöd för Ship to Gaza och för sommarens planerade aktion. "Grön Ungdom ställer sig bakom Ship to Gazas kampanj där de seglar för att återupprätta internationell rätt och mänskliga rättigheter i Östra Medelhavet!"
Pressmeddelande - Marianne av Göteborg ska bryta blockaden Idag onsdag 8 april kan Ship to Gaza Sverige tillsammans med Ship to Gaza Norge tillkännage köpet av Marianne av Göteborg*, en trålare på 85 bruttoton, som kommer att användas vid sommarens aktion för att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan. 
Foto: Ellen Huttu Hansson
Nyhet Som en paus i påskfirandet samlades ca 180 göteborgare under påskdagens kväll på Pustervik i solidaritet med det palestinska folket och för att bidra till sommarens kommande seglats med Ship to Gaza.
Nyhet Socialistiska partiet har uttalat stöd för Ship to Gaza och för sommarens båtaktion. Partiet har också bidrgit med 2000 kronor till insamlingen inför aktionen.
Nyhet Även Kommunistiska Partiet har uttalat stöd för Ship to Gaza och för sommarens båtaktion. Partiet har också bidrgit med 5000 kronor till insamlingen inför aktionen.
Kalendarium Boka in söndagen den 5 april på Pustervik! Då blir det stödfest för Ship to Gaza med en spännande blandning av riktigt bra livemusik. På scenen framtäder bland annat The Tape, Fyr, Mind Fox, Mollgan och Khaled Harara. DJs: Frippe & Frida.
Nyhet Nu har också föreningen Sveriges unga muslimer presenterat ett stöduttalande för ship to Gaza och för sommarens planerade aktion mot den olagliga och inhumana blockaden av Gazaremsan.
Nyhet Ännu ett stöduttalande inför Ship to Gazas kommande aktion för att bryta blockaden av Gaza. Denna gång från Socialdemokrater för tro och solidaritet:
Nyhet Även Feministiskt initiativ har uttalat sitt stöd för Ship to Gaza och för den blockadbrytaraktion vi nu är i färd med att organiserar tillsammans med våra internationella partners inom Freedom Flotilla Coalition:
Palestinska fiskare i Gaza. Foto: Charlie Andreasson
Nyhet Maan News rapporterar att israeliska patrullbåtar under onsdagen öppnade eld mot tre palestinska fiskebåtar endast två sjömil utanför kusten av Sudaniyya, i norra delen av Gaza.

Pages