Zaytouna stävar vidare mot Korsika medan ersättningsfartyg söks för Amal

Nyhet Skapad 18/9 2016 kl 14:06
 

Women’s Boat to Gaza, Zaytouna-Oliven, seglar nu vidare på nordöstlig kurs mot Korsika. Under morgondagen beräknas hon lägga till i Ajaccios hamn. Svenska delegater ombord under denna sträcka är EU-parlamentarikern Malin Björk (V) och professor Paulina de los Reyes. Men där finns också, bland andra, den spanska skådespelerskan Rosana Pastor Muñoz och israeliskan Yudit Ilany, som verkar som politisk rådgivare till Knesset-ledamoten Haneen Zoabi.

Under tiden har Zaytounas systerfartyg Amal-Hoppet, som ligger kvar I Barcelona, besiktigats för de tekniska problem som vi rapporterade om under fredagen. Bedömningen är att skadorna är för omfattande för att hon skall kunna ansluta till Zaytouna.

Organisationen arbetar nu för fullt för att hitta ett ersättningsfartyg och lanserar en kampanj för att finansiera ett sådant inköp genom så kallad crowd funding.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar