Zaytouna-Oliven är framme i Ajaccio

Nyhet Skapad 19/9 2016 kl 10:33
 

Efter en tuff seglats anlände Women´s Boat to Gaza, Zaytouna-Oliven, till Ajaccio på Korsika natten till måndag, flera timmar tidigare än beräknat. Orsaken var den hårda västliga vinden:

   - Det blåste styv kuling under merparten av resan från Barcelona, berättar Malin Björk, Europaparlamentariker (v), och en av de svenska delegaterna ombord. Sjögången skördade sina offer bland de sjöovana deltagarna.

   - De värst drabbade togs om hand av kamraterna ombord, säger Paulina de los Reyes, till vardags ekonomihistoriker i Stockholm och känd feministisk teoretiker och aktivist.

   Varken Malin eller Paulina vill ha resan ogjord. Tvärtom ser de nu fram emot att på olika sätt bidra till att Women´s Boat to Gaza blir en framgång och att den omänskliga och olagliga blockaden mot Gaza äntligen hävs en gång för alla.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar