Webinar: Zooma in Palestina. Tio år efter attacken på Ship to Gaza

Nyhet Skapad 19/5 2020 kl 13:27
 
Bordning av fraktbåten Sofia 31/5 2010

Den 31 maj är det 10 år sedan den israeliska flottan anföll en civil fartygskonvoj långt ute på internationellt vatten i Östra Medelhavet. Nio obeväpnade människorättsaktivister mördades. Många av dem skjutna på nära håll, i ryggen, med kamera i hand. 29 barn blev faderlösa den dagen. I konvojen deltog svenska Ship to Gaza med ett lastfartyg fyllt av mediciner, byggmaterial, skolböcker, generatorer avsedda för det palestinska civilsamhället.

Ombord på Mavi Marmara, det passagerarfartyg som angreps först och hårdast fanns Ship to Gazas dåvarande ordförande Mattias Gardell. I detta webbinarium berättar Gardell vad som hände och svarar på frågor. I den påföljande panelen får vi en uppdatering av nuläget. Hur ser situationen ut i dagens Palestina? Vad händer på Västbanken och i Gaza? Vad innebär hotet om annektering av palestinskt land? Varför går Israel och USA till strid mot Förenta nationerna, UNESCO och Internationella brottsmålsdomstolen?

Deltagare:
Anna Wester, ordförande i Palestinagrupperna
Jeannette Escanilla, ordförande i Ship to Gaza
Mattias Gardell, tidigare ordförande i Ship to Gaza
Victoria Strand, läkare och Ship to Gazas styrgrupp 2010 och 2020.

Dag: söndag 31 maj 2020.
Tid: 14.00-15.30

Föranmälan krävs. Du registerar dig här:
https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_IN50N7j1SqWRqaLbDvv6xw

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar