Vänsterpartiet stödjer Ship to Gaza

Nyhet Skapad 5/6 2018 kl 20:34
 

Återigen seglar Ship to Gaza mot Medelhavet och Gazas kust för att bryta den israeliska blockaden. Resan är både ett sätt att visa stöd för den palestinska befolkningen och ett exempel på praktisk solidaritet. Vänsterpartiets engagemang för Ship to Gaza är starkt, inte minst i våra partiföreningar runt om i landet.

Israels blockad mot Gaza innebär stora svårigheter för miljontals människor. Ockupationen och blockaden har lett till att arbetslösheten i Gaza är skyhög och möjligheterna till en inkomst är mycket små. Samtidigt saknas grundläggande förnödenheter som rent vatten, elektricitet, mediciner och byggmaterial. De barn och unga som idag växer upp i Gaza beskriver hur de känner sig som levande döda, att de inte känner något hopp om en förändring.

Den senaste tidens aggressioner mot Gaza visar med all önskvärd tydlighet på behovet av att omvärlden agerar. Israel bryter återigen mot både mänskliga rättigheter och internationella överenskommelser. Vänsterpartiet har upprepade gånger krävt att Sverige agerar, både inom EU och FN för ett slut på attackerna.

För varje flottilj som seglat mot Gaza har Ship to Gaza kommit med hopp och solidaritet. Vi i Vänsterpartiet stödjer aktionen och sänder våra önskningar om att denna flottilj ska nå fram till sin slutdestination. Israels blockad mot Gaza måste brytas!

Yasmine Posio Nilsson, vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson

Läs mer om våra stöduttalanden här.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar