Uppsala: välbesökt föreläsning med Charlie Andreasson

Nyhet Uppsala Skapad 12/1 2015 kl 22:02
 
Charlie Andreasson föreläser i Uppsala. Foto: Ship to Gaza

Ship to Gazas lokalgrupp i Uppsala anordnade den 10 januari en föreläsning med aktivisten och sjömannen Charlie Andreasson från Göteborg. Ett trettiotal deltagare trotsade vädret och tog sig till ABF:s lokaler där de fick lyssna till Charlie som visade bilder och berättade om sitt år i Gaza och Ship to Gazas tidigare och kommande försök att bryta blockaden. Deltagarna ställde bland annat frågor om situationen för Palestinerna i Gaza idag, om Gaza's Ark och den nya flottiljen. Diskussionen kom sedan att handla om vad vi i Sverige kan bidra med för att uppnå fred och några nya bekantskaper anmälde sitt intresse för att bli medlemmar i Ship to Gaza.

Tidigare hade ett torgmöte hållits på Celciustorget där bland andra Charlie, Gustav Lanz, vice ordförande i Arbetarkommunen Uppsala Socialdemokraterna, Niclas Malmberg, riksdagsledamot för Miljöpartiet och Görel Sävborg- Lundgren, Ship to Gaza, talade. Martin Piano Ekström framförde sin låt "Palestina i mitt hjärta" och "Bob Dylans Knockin' on Heavens Door".


 

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar