”Tänk om man ändå vore en tiger i Gaza!”

Nyhet Skapad 5/10 2016 kl 10:26
 

En tiger, en struts, flera sköldpaddor, apor och andra djur räddades ur sin fångenskap på Gazaremsan och flyttades till djurparker i andra länder och till Tulkarem på Västbanken för några veckor sedan, berättar den legendariska journalisten Amira Hass i en artikel i den israeliska tidningen Ha´aretz. Syrligt tillägger hon att detta är den enda positiva nyheten från ”det mest överbefolkade fängelset i världen”. 

   Det är den israeliska ockupationsmyndigheten COGAT - som står för Coordination of Government Activities in the Territories - som står för djurrättsliga räddningsinsatsen. I ett uttalande meddelar myndigheten att aporna blev förflyttade pga de ”undermåliga förhållandena” i Gazaremsan.

   Samtidigt, påpekar Hass, rapporterar Läkare för mänskliga rättigheter och den israeliska människorättsorganisationen Gisha att palestinska cancerpatienter inte tillåts lämna Gaza för att uppsöka relevant vård.

   Människorna i Gaza är däremot instängda på en kustremsa med otjänligt dricksvatten, översvämmande avlopp, utan möjlighet att försörja sig, utbilda sig, resa, exportera och importera vad de trots allt producerar och behöver.

   COGAT verkar inte medvetna om att deras stolta pressmeddelande ekar av Geroge Orwells ”1984”, konstaterar Hass.

Källa: http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.744675

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar