Svenska surfarförbundet visar film om Gaza Surf Club

Nyhet Skapad 29/11 2017 kl 15:29
 
Foto: proisrael (Flickr.com, Creative commons)

Svenska surfarförbundets samarbete med Gaza Surf Club har resulterat i visningar av dokumentärfilmen "Gaza surf club".
På torsdag 30 november visas filmen på Bio Roy i Göteborg.

"Surfing är för många den yttersta symbolen för friheten. På vågtopparna är det du och ingen annan som ska bli vän med det oändliga havet, vindarna och evigheten. I det sönderbombade, inspärrade och förtryckta Gaza finns ingen frihet alls. Men i detta »världens största fängelse« finns det de som surfar ändå. Som mot­stånd, som flykt eller glädje. Vad det än är som Ibrahim och hans vänner försöker finna i tillvaron på vågorna, går de emot alla förväntningar på Gazaremsan. »Gaza Surf Club« visar fram vardagens problematik i Palestina, genom att vi kom ­ mer nära filmens unga huvudpersoner, och nära de allmänmänskliga drömmar vi alla känner igen. Som om den vill säga: Vi är alla, när allt kommer omkring, väldigt lika. »Gaza Surf Club« visar att det även finns stunder av en annan vardag, än den som vi brukar möta i bilder härifrån. Vilket egentligen inte gör det lättare. Här gör även det vackra ont."

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar