RKU stödjer Ship to Gaza

Nyhet Skapad 19/5 2018 kl 19:49
 

Revolutionär Kommunistisk Ungdom fördömer Israels ockupation av Palestina och den rättsvidriga blockaden av Gaza. Det har i år gått 70 år sedan Al-Nakba, den stora katastrofen, då hundratusentals palestinier fördrevs från sina hem. Blockaden av Gaza går snart in på sitt elfte år och utgör ett av alla exempel på Israels destruktiva politik.

Sedan påskhelgen har Israel mördat över hundra palestinska demonstranter i Gaza, och det ser ut att fortsätta med oförminskad brutalitet. Mer än tusen människor har skadats och det blir dagligen fler, detta måste får ett slut!

Vi har vid alla Ship to Gazas tidigare försök till att bryta blockaden uttryckt vårt fulla stöd för aktionerna, något som vi också gör denna gång. Genom vårt politiska stöd av Ship to Gaza kräver vi i RKU att blockaden av Gaza hävs och att den svenska regeringen agerar för att palestinier inte längre skall förtryckas av ockupation och blockad.

För RKU:s bredare analys av situationen i Palsestina, se deras hemsida.

För mer information om våra stöduttalanden, se här.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar