Rapport från Ship to Gaza i hamn sommaren 2017

Nyhet Skapad 16/8 2017 kl 08:03
 

Under sommaren 2017 seglade vi längs västkusten med en folkbildningsturné vi gav namnet Ship to Gaza i hamn.

Ett mer positivt bemötande av folk i alla de hamnar Ship to Gaza angjorde under sin turné på Västkusten i sommar är svårt att önska sig.

Totalt besökte vi 24 hamnar. Vi välkomnades överallt, också av hamnvärdarna som på flera ställen generöst bjöd på hamnavgiften. Båtägare vi träffade köpte Ship to Gaza flaggor för att själva kunna segla med dessa hissade i sina egna master.

Många tusen flygblad har spridits, vi har hållit appelltal på gator och torg, visat vår fotoutställning, sålt material från vårt bokbord och fått våra insamlingsbössor fyllda.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi nått ut brett med information om den katastrofala situation som befolkningen i Gaza lever under. Där vi varit är det nu känt ner i folkdjupet att 2018 avseglar Armada for Gaza i syfte att väcka opinion i Europa och med det beslutsamma målet att bryta Israels olagliga blockad av Gaza. 

Är det då inget i övrigt att önska? Jo! Tänk vilken kraft vi skulle kunna bli om fler av alla de fina människor vi träffat också ville bli medlemmar i Ship to Gaza och aktivt börja arbeta för att få Israels blockad hävd.

Avslutningsvis skall här särskilt tackas Palestinagrupperna i både Halmstad och Varberg som helhjärtat ställde upp vid våra besök. Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk skall prisas för sin insats i både Göteborg och i Mollösund. Och Kommunistiska Partiet skall tillsammans med proggbandet Nynningen harangeras för sina insatser i Lysekil. Ett stort tack också till alla reportrar som satt strålkastarljuset på vår folkbildningsturné:

Hallandsposten

Hallands Nyheter

P4 Göteborg (Lyssna på inslaget)

Lokalbladet Stenungssund

ETC Göteborg

Bohuslänningen

LyskekilsPosten

Skaftöposten

Arbetaren

Nu går vi vidare med Ship to Gaza på väg där en husvagn åker på folkbildningsturné genom Sverige. Se vårt turnéprogram här.

Rapport författad av Bertil Gustafsson

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar