Proletären FF till Ship to Gaza

Nyhet Skapad 23/5 2018 kl 21:56
 

Det är med glädje och respekt vi följer ert långvariga och viktiga solidaritetsarbete till stöd för Palestina genom Ship to Gaza. Ni har vårt fulla stöd när ni nu avseglar för ett nytt försök att bryta Israels olagliga blockad av Gaza.  

 

Ni seglar när den belägrande ockupationsmakten Israel visat upp sitt grymmaste ansikte, då hundratals demonstranter avrättats och tusentals skottskadats de senaste månaderna. Blockadens vardagliga miserabla konsekvenser fylls nu på med avrättningar på krypskytteavstånd och med exempel på överlevande barn vars ben tvingas amputeras för att blockaden förhindrar att de får tillgång till nödvändig sjukvård. Med ert fokus för årets flottilj på Gazas barns och ungdomars rättigheter visar ni på blockadens yttersta konsekvenser för de minsta, vars levandevillkor i Gaza Rädda Barnen och FN beskriver som varande eller blivande ”obeboeligt”.

 

Men det är också hoppfullt att denna nya generation palestinier, med Ahed Tamimis exempel och många med henne vägrar kuva sig under ockupationen, motsätter sig blockaden, apartheid-muren och kräver sin FN-stadgade rätt för fördrivna flyktingar att återvända till Palestina. Lika inspirerande är ert breda folkrörelsearbete runt om i landet för att öka kunskapen om Israels apartheidpolitik mot det palestinska folket och inte minst den olagliga blockaden av Gaza. 

 

För oss i Proletären FF ser vi att ert arbete för att häva blockaden av Gaza, i handling och praktisk solidaritet blir en del i arbetet mot krigen och för möjligheten till mänskligt liv på rättvisa villkor, en förutsättning för varaktig fred. Idag när vi ser att krigen och kampen för att få kontroll av råvaror tvingar än fler människor på flykt är kampen för fred och dess förutsättningar nödvändig. 

 

Vi önskar er all välgång på vägen och att ni en gång för all framtid ska bryta blockaden av Gaza!

 

Solidaritetshälsningar,

 

Proletären FF

Se mer om våra stöduttalanden här

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar