Namntävling utlyst för Ship to Gazas nya båt

Nyhet Skapad 15/2 2018 kl 07:59
 

Ship to Gaza har köpt vår andra båt. I sommar kommer vi segla för att bryta blockaden av Gaza. Nu utlyser styrgruppen en namntävling för den nya båten!

Ship to Gazas nyköpta båt är en snabbseglande ketch, tvåmastad segelbåt, från 70-talet. Båten är drygt 20 meter lång och med goda seglingsegenskaper då den är byggd för jorden runt-segling. Tillsammans med bland andra båten Mairead, namngiven efter nobelpristagaren och aktivisten Mairead Maguire, kommer ketchen att segla via hamnar i hela Europa för att slutligen styra mot Gaza. Båtarna är en gåva till Gazas unga för att de ska lära sig segla. I en framtid då blockaden avskaffats kommer havet utgöra en nyckel i Gazas ekonomi. Vi vill ge Gazas unga framtidstro.

Skicka in ditt namnförslag till Kalle Ohlsson i vår styrgrupp senast den 4 mars. Kalle nås på kalle.ohlsson(at)gmail.com

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar