Messinas legendariske borgmästare stöder Women´s Boat to Gaza

Nyhet Skapad 19/9 2016 kl 18:43
 

I ett uttalande till Freedom Flotilla Italien säger Messinas borgmästare, Renato Accorinti att han till fullo stöder initiativet Women´s Boat to Gaza. Han uttrycker sin och sicilianarnas solidaritet med det palestinska folket liksom med alla folk som kämpar för sin frigörelse. Han förmedlar också sin tacksamhet för att Freedom Flotilla Coalititon har valt Messina som sista anhalt före den avslutande etappen mot Gaza.

   Accorinti är en närmast legendarisk gestalt på Italiens politiska scen. När han valdes till borgmästare sommaren 2013 bröt han en lång tradition av korruption och politiskt samarbete med den organiserade brottsligheten. I stället tog han tydligt ställning mot maffian och ingöt hopp om framtiden i Messinas befolkning.

   Att en aktad samhällsmedborgare med en sådan resning som Renato Accorinti ställer sig bakom Women´s Boat to Gaza och Freedom Flotilla Coalitions arbete för att häva den omänskliga och olagliga blockaden mot Gazas palestinska befolkning, visar med all önskvärd tydlighet hur kampen för mänskliga rättigheter och rättssamhälle hänger samman och måste föras på flera fronter samtidigt.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar