JIPF: "Bryt blockaden av Gaza!"

Nyhet Skapad 16/5 2018 kl 21:23
 

Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, JIPF, uttalar sitt stöd för 2018 års Ship to Gaza-eskader som avseglar från Sverige och Norge den 15 maj.

Blockaden av Gaza innebär ett totalt förtryck av nära två miljoner människor i vad som kallas ”världens största utomhusfängelse”. Fiske, import och export omöjliggörs vilket gör arbetslösheten skyhög. Känslan av hopplöshet växer bland de instängda människorna i Gaza. Motsättningen mellan en islamistisk diktatur i Gaza och en oförsonlig ockupationsmakt i Israel gör att hotet om krig ökar. Ett krig som kommer att kräva tusentals dödsoffer. Hoppet står till en internationell opinion som just nu manifesterar sig i de fyra båtar som seglar för fred och försoning. Vi hoppas att budskapet om fred når fram. Båtarna är i sig en gåva till Gazas folk. De kommer, liksom tidigare gånger, obeväpnade. Trots det har tidigare försök att nå Gaza med hjälp mötts av våldsamma attacker från Israel långt ute på internationellt vatten. JIPF önskar en rättvis fred som främjar såväl israeler som palestinier. Ship to Gaza är en av de krafter som verkar för detta.

Judar för Israelisk-Palestinsk Fred (JIPF) i Sverige

Olle Katz, ordförande

Olle seglar även som kapten för en av båtarna första delen, och bland annat skrivit en debattartikel om läget i Gaza som går att läsa här   För mer information om våra stöduttalanden, se sidan stödorganisationer. 

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar