Freedom to Gaza i Gijon, Spanien

Nyhet Skapad 16/6 2018 kl 02:57
 

Sista dagen i Gijon - de ordnade ett musik och poesi party till vår ära!

Idag mötte vi parlamentetsledamot från Spanien och Cypern och en del press, som var angelägna om att diskutera Gaza-Palestina frågan. Jag blev ombedd att säga något. Det gjorde jag:

Vänner!

Jag kan inte mycket spanska - men jag känner till det vackraste ordet - esperanza!
Hopp, det är lasten vi tar ombord på skeppen till Gaza. Hopp om fred, frihet, mänskliga rättigheter och bara ett anständigt liv. Hopp om åtminstone ett litet hål i fängelsemuren som nu omger Gaza, Palestina.

Ni, gott folk, har bara hjälpt oss att fylla upp den lasten till toppen av vår mast!

Vi seglar för att bryta den olagliga blockaden. De israeliska ockupationskrafterna kommer att försöka stoppa oss. Jag ska nu berätta en hemlighet. De kommer att misslyckas. De har redan misslyckats! Ja självklart kan de stoppa våra skepp - det är mycket troligt att de igen kommer att fungera som pirater mot fredliga sjömän. Men lasten - la esperanza - kommer att blåsa från våra fartyg till Gaza, Palestina. Faktum är att det redan rullar in ... Själva hoppet att vi skickar det!

Tack igen, tack. Nu önskar vi oss bra vindar, det är allt vi behöver!

Jens Marklund - kapten Freedom to Gaza

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar