Freedom Flotilla kommer att segla för att bryta blockaden av Gaza senare än planerat!

Nyhet Skapad 28/3 2020 kl 16:40
 

Den rådande pandemin har medfört begränsningar för resor och offentliga sammankomster. Därför har Freedom Flotilla Coalition (FFC) beslutat att senarelägga vår planerade avresa mot Gaza. (Ship to Gaza är en av organisationerna i FFC). Vi hade ursprungligen planerat att besöka flera sydeuropeiska hamnar i april och maj i år för att därefter bege oss mot Gaza i slutet av maj. Tanken var att vi skulle anlända på tioårsdagen av den israeliska attacken mot Mavi Marmara som dödade tio fredsaktivister och mot andra fartyg inom Freedom Flotilla 2010. Vi kommer naturligtvis att stödja vår samarbetsorganisation IHH (turkisk hjälporganisation), när de hedrar de dödade och vi kommer att fortsätta att arbeta för att rättvisa skipas vid den Internationella brottmålsdomstolen i Haag.
 
Genom insamlade pengar har vi nyligen kunnat köpa en båt för årets resa. Vi behöver fortfarande mer pengar [stöd oss här] för att kunna utrusta båten med viktig kommunikationsutrustning och annat material. Vi behöver också köpa bränsle och andra förnödenheter för att klara seglatsen, som syftar till att häva den omänskliga och olagliga blockaden av Gaza. Besök vår nya webbplats (2020.freedomflotilla.org) eller shiptogaza.se för uppdateringar om denna båt och våra förberedelser under de kommande månaderna. Vi kommer att bestämma när vår nästa resa kan genomföras, beroende på hur pandemin utvecklas.

Covid19-pandemin har skapat nya utmaningar för alla i hela världen. Och vi vet att förhållandena i Gaza är mycket svårare än i de flesta andra länder, och att palestinier där är särskilt sårbara. I Gaza är sjukvårdssystemet redan hårt belastat, och tillgången till extern medicinsk hjälp extremt begränsad. Vi behöver alltså tänka särskilt mycket på det palestinska folket i Gaza. Tillgången till internationell medicinsk hjälp är avgörande för att överleva den nuvarande krisen, men den enda varaktiga fredliga lösningen för Gaza är att få till stånd ett permanent slut på den 13 år långa blockaden, med full rörelsefrihet för alla palestinier.

I vårt arbete kommer vi att ansluta oss till organisationer som ”The Palestinian Centre for Human Rights in Gaza” när de uppmanar det internationella samfundet och WHO att sätta press på israeliska myndigheter att tillåta nödvändig medicinsk utrustning att komma in i Gaza.

Slutligen måste vi hålla våra regeringar ansvariga: deras hållning tillåter Israel att upprätthålla blockaden av Gaza och förhindra palestinska flyktingar att utöva sin rätt att återvända till sitt hemland. Vårt stöd är väldigt viktigt. Gör allt du kan för att förbli frisk och engagerad i solidaritetsarbete. Tillsammans kan vi hjälpa till att bryta blockaden. 

Ditt fortsatta stöd och bidrag uppskattas och är mycket värdefulla för vårt arbete. Tillsammans kan vi bryta den illegala blockaden.

I solidaritet
The Freedom Flotilla Coalition
Ship to Gaza Sverigen 

English: Freedom Flotilla will sail against the illegal blockade of Gaza later than planned

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar