Freedom 350 sjömil från Gaza

Nyhet Skapad 29/7 2018 kl 13:48
 

Freedom to Gaza befinner sig 350 sjömil från Gazas kust. Stämningen ombord är god. Våra aktivister som seglar samt organisationen behöver allt stöd vi kan få för att fartyget, dess bestättning och last ska komma fram säkert till Gazas kust och vi hoppas att Sveriges politiker sätter press på Israel för att säkerhetsställa detta.

Hjälp oss genom att sprida detta på alla sätt och kontakta politiker och sätt press på dom att agera för våra fartygs säkerhet och för rättvisa till folket i Gaza.

Nedan kommer en uppdatering från Ellen Huttu Hansson ombord:

Freedom 27/7/18 21.10 UTC

Sitter i messen där jag brukar sitta och skriva. Har precis blivit klar med två skrivna intervjuer. Huvudet är tungt och ögonen trötta och det känns snarare som att klockan är 2 på natten än 10 på kvällen.

Sjätte dagen ombord har passerat och det är svårt att ta in allting som hänt och föreställta sig resterande dagar av aktionen. Hemma och ett vanligt liv känns mil bort, som en helt annan värld och dagarna ombord vårt lilla skepp lastat med fred har blivit vårt hem, och världen vi lever i om än för denna korta tid. Så mycket ryms inom väggarna mot det stora mörka havet. Vi skrattar, gråter, kommer nära och går varandra på nerverna om vårt annat. Vi äter frukost, lunch och middag ihop, vi hotbeddar (sover där det finns plats) och delar på det mesta. Vi visar varandra respekt och uppskattning. Vi skojar, skrattar, kivas och utbyter djupa tankar och reflektioner över en kopp the i messen eller under stjärnhimlen och den stora lysande månen uppe på däck. Vi har blivit ett. Vi är Ship to Gaza och 2018 års frihets flotilla.

Vi är aktivistveteraner, resande, sökare, nyligen frälsta och sjömän med havet i modersmjölken. Vi är unga, gamla, modiga, rädda, starka, systrar, pappor och farmödrar. Vi kommer från femton olikaländer och vår båt har snart ett alldeles eget språk, en blandning av svenska, engelska, franska och spanska med en stor nypa solidaritet.

Vi diskar i havsvatten, kokar kaffe åt varandra, halar och revar och har funnit just vår lilla plats på jorden.

På fredagens morgon passerar vi kusten vid Kreta. Vi som jobbar med media väntar andaktsfullt på att det grekiska mobilnätet ska börja fungera. Samtidigt planeras en kritisk rendevouz då två ska av och Andreas ska på. Allt kan hända, vi ber till alla makter. Kommer vi igenom är det fri sikt och full fart mot Gaza.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar