Efter den långa israeliska besöksförbudet, fick äntligen vår kamrat Dror Feiler träffa sin mor Pnina, 97 år.

Nyhet Skapad 19/11 2020 kl 14:26
 
Efter den långa israeliska besöksförbudet, fick äntligen vår kamrat Dror Feiler träffa sin mor Pnina, 97 år.

Dror Feiler, en av grundarna av Ship to Gaza, aktivist under många år, varit talesperson, suttit som ledamot i styrgruppen och varit med på flera seglatser för att häva blockaden av Gaza och varit fängslad i Israel ett antal gånger. Dömdes han till besöksförbud under 10 år 2015, men nu har han äntligen fått möjligheten att besöka sin åldriga mor, Pnina.

- Äntligen! Efter 7 år fick jag träffa min mor Pnina Feiler och jag är i Israel för första gången efter 11 år. Det är ett lyckligt återseende men påverkat av COVID-19. Fysiks distans, inga kyssar, inga kramar. Tillsammans med mig, i mitt hjärta, är Gunilla. Vi delar så många fina minnen om att vara med Pnina i Yad Hanna. Säger Dror feiler.

- Många tack går till min syster Yael, som hjälpte oss att genomföra återseendet. Och många särskilda tack till Gaby Lasky och Riham Nassra som gjorde så att min önskan/dröm att besöka min mor och Israel igen kunde bli verklighet. Och sist men inte minst miljoner tack till alla er som har donerat pengar, så att vi kunde få ihop de 28 000 Euros, som Israeliska myndigheter krävde. Avslutar Feiler.

Läs vidare Gazzines reportage 14 september: Pnina Feiler om livet på kibbutz och att inte få träffa sin son 

Foto: Tillhör familjen Feiler.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar