De skandinaviska deltagarnas meddelanden före bordningen

Nyhet Skapad 5/10 2016 kl 23:05
 

Före Women's boat to Gaza:s avfärd med Zaytouna-Oliven mot Gaza spelade besättning och passagerare in meddelanden, utifall att Israels militär skulle komma att borda fartyget på internationellt vatten. 

Emma Ringqvist från Göteborg säger:
"Om ni ser detta, har jag blivit kidnappad av israeliska styrkor på internationellt vatten".
Den yngsta passageraren, Synne Sofie Reksten från Norge, säger:
"Om ni ser detta, då har jag stoppats på internationellt vatten när jag var på väg mot Gaza i en båt med kvinnor, med ett fredligt syfte. Om ni ser detta, kontakta ambassaden i Israel för att sätt tryck och kräva min omedelbarra frigivning."
Jeanette Escanilla från Uppsla säger:
"Snälla, hjälp oss! Uppmana den svenska regeringen och alla som tror på fred och solidaritet att hjälpa oss att bli fria.

Kontakten med Zayotouna-Oliven bröts ca 16.00 och den israeliska armén bekräftade senare för israeliska medier att fartyget hade bordats på internationellt vatten.

Även den nordirländske fredspristagaren Mairead Maguire och den nyzeeländska parlamentsledamoten Marama Davidson har spelat in videohälsningar. 

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar