Bernie Sanders angriper den israeliska regeringen

Nyhet Skapad 22/4 2018 kl 22:07
 
Foto: Gage Skidmore (Creative commons)

Den amerikanske senatorn Bernie Sanders skärper kritiken mot den israeliska regeringen och den israeliska arméns beskjutning av palestinier. Sanders är senator från Vermont och fick tretton miljoner röster i Demokraternas primärval när han utmanade Hillary Clinton i valet till presidentkandidat. Under måndagen höll han ett anförande hos den amerikanska judiska organisationen J Street som hade årskongress. Sanders fördömde Israels "inhumana blockad mot Gaza" i skarpa ordalag:
"Jag har fördömt Hamas användande av terroristiskt våld och kommer fortsätta att göra det. Men detta våld kan inte ursäkta skjutandet av obeväpnade demonstranter, och det kan inte ursäkta att nästan två miljoner människor hålls fångna inne i Gaza". Han poängterade även att den amerikanska kongressen måste inta en ledande roll om Vita huset inte förmår att verka för att blockaden hävs.

Sanders anklagade Israels premiärminister för att vara ointresserad av att förverkliga en tvåstatslösning:
"Netanyahu och hans allierade verkar förbereda sig för en annan framtid, där Israel kontrollerar hela området mellan Medelhavet och Jordanfloden för all framtid."

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar