Även Egyptiska marinen attackerar fiskare från Gaza

Nyhet Skapad 25/1 2015 kl 20:17
 

Fredag den 23/1 besköts en palestinsk fiskebåt med två mans besättning på egyptiskt vatten söder om Gaza av den egyptiska marinen.  Enligt egyptiska myndigheter hade fiskarna beordrats att stanna, när de istället försökte fly området öppnade marinen eld och träffade den ena fiskaren Ihab Zuheir Hassan al-Amuri, 35, i magen. Den andre fiskaren arresterades och har tagits till Egypten för förhör.

Det finns 4000 registrerade fiskare i Gaza, och enligt en rapport 2011 från Röda Korset definieras 90% av dem som fattiga, en ökning på 40% sedan 2008 och ett direkt resultat av Israels inskränkningar av palestiniernas fiskevatten.

Den israeliska blockaden som varit i kraft sedan 2006 har kraftigt begränsat import såväl som export till och från Gaza, däribland material som är nödvändigt för båtbyggandet.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar