Amnesty kräver vapenembargo mot Israel efter "olagliga dödsskjutningar"

Nyhet Skapad 29/4 2018 kl 11:56
 

Palestinier i Gaza fortsätter att protestera i närheten av den israeliska gränsen. Israelisk militär har även fortsatt att skjuta skarpt mot demonstranterna. Dödssiffran har stigit till 40 personer och över 5000 har skadats. Amnesty International kräver nu ett vapenembargo mot Israel:
"I fyra veckor har världen sett med fasa när israeliska krypskyttar och andra soldater, i full skyddsmundering och bakom stängslet, har attackerat palestinska demonstranter med skarp ammunition och tårgas. Trots internationella fördömanden har Israel inte ändrat sina olagliga befallningar om att skjuta mot obeväpnade demonstranter. Tiden för symboliska fördömanden är nu förbi. Världssamfundet måste sluta att leverera vapen till Israel", säger Magdalena Mughrabi, Amnestys biträdande regiondirektör för Mellanöstern och Nordafrika.

Bli medlem

Det kostar bara 100 kronor, eller 50 kronor för pensionärer, studenter och arbetslösa. Du kan betala direkt med kort eller via internetbank.

Bli medlem

Donationer

Donera direkt med kort eller via PayPal. Vi behöver alltid din hjälp för att fortsätta arbetet för ett Gaza utan blockad.

Donera pengar