Skapad 19/9 2016 kl 13:23
 

Christiane Hessel och LisaGay Hamilton, två kvinnor från två generationer och två kontinenter, förklarar varför de stöder Women´s Boat to Gaza (WBG) och Freedom Flotilla Coalition i vår kamp för att häva den inhumana, illegala och för alla parter destruktiva blockaden mot Gaza. De hade båda rest till Ajaccio för att hälsa deltagarna ombord på Zaytouna-Oliven välkomna till Korsika på sin väg mot Gaza. LisaGay kommer att segla med WBG under nästa etapp från Ajaccio till Messina.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 3/7 2015 kl 11:50
 

Som vi tidiga meddelat kommer de återstående sju tillfångatagna efter kapningen av Ship to Gazas fisketrålare deporteras i omgångar under den kommande söndagen och måndagen.

Vi nu tillkännage följande resrutter och ankomsttider.

Swedish
Nyhet Skapad 1/7 2015 kl 16:35
 

För fri medial användning, ange Ship to Gaza som källa.

För Knessetledamoten Basel Ghattas är det riktigt att Frihetsflottan III inte kom fram till Gaza, "men man lyckades med uppdraget, man uppnådde i hög grad målsättningen genom att visa hela världen att Israel inte respekterar internationell rätt." Enligt Ghattas belyste Frihetsflottan  verkligheten under israelisk ockupation och hur Gaza har förvandlats till ett slutet fängelse.

Swedish
Nyhet Skapad 29/6 2015 kl 22:48
 

Svenska Utrikesdepartementet har framfört en protest till Israel efter den israeliska militärens bordning av Ship to Gazas fiskefartyg Marianne på internationellt vatten, på väg mot Gaza.
”Enligt den information som vi har fått har israeliska marinens ingripande skett på internationellt vatten. Enligt lagen är det bara flaggstaten, i det här fallet Sverige, som får ingripa mot ett fartyg på internationella vatten. Sverige har framfört sin syn på händelsen till Israel”, sa Veronica Nordlund på UD:s presstjänst till Dagens Nyheter. Hon tillade:

Swedish
Nyhet Skapad 29/6 2015 kl 22:39
 

Strax före kl 21 idag svensk tid förtöjdes Ship to Gazas kapade trålare Marianne av Göteborg till i hamnen i Ashdod i Israel, rapporterar den israeliska webbtidningen Ynet.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 29/6 2015 kl 04:35
 

Den israeliska militären (IDF) uppger på sin blogg att man har bordat fiskefartyget Marianne av Göteborg på väg mot Gaza. Samtliga passagerare kommer att transporteras till den israeliska hamnstaden Ashdod inom 12 till 24 timmar. Fiskefartyget Marianne av Göteborg, en ombyggd trålare lastad med medicinsk utrustning och solcellspaneler, befann sig på internationellt vatten när bordningen utfördes. Ship to Gaza har inte haft kontakt med fartygets besättning sedan 00.57.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 29/6 2015 kl 02:19
 

Klockan var 00.57 (CET) då vi senast hade kontakt med Ship to Gazas trålare Marianne av Göteborg. Vi fick då besked att de tre militära fartyg vilka identifierat sig som israeliska nu kommit ytterligare en bit närmare. Avståndet var då ca 500 meter. Positionen angavs till 31° 43' nord, 32° 33' öst​, cirka 105 nautiska mil från destinationen Gazas City.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 28/6 2015 kl 22:37
 

GEMENSAMT PRESSMEDDELANDE FRÅN FREEDOM FLOTILLA COALITION. Frihetsflottan III som utgörs av fyra båtar, den ombyggda fisketrålaren ”Marianne av Göteborg” och de tre följebåtarna ”Rachel”, ”Vittorio” och ”Juliano II”, med totalt 47 personer ombord från 17 olika länder, har seglat tillsammans sedan lördag morgon (Gazas tidszon) för att utmana blockaden mot 1,8 miljoner palestinier på Gazaremsan. Det främsta målet är att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gaza för att öppna stadens hamn, Palestinas hamn mot världen. 

Swedish
Nyhet Skapad 24/5 2015 kl 23:44
 

Världsbanken publicerade 22 maj en ny rapport om Gazas ekonomiska utveckling som kommer att presenteras på en internationell biståndsgivarkonferens 27 maj. Gaza befinner sig, enligt rapporten, "på randen till kollaps" och är "oerhört skadat av återkommande väpnade konflikter, av blockaden samt av intern splittring". Gazas ekonomi når därför endast en bråkdel av sin beräknade potential.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 8/4 2015 kl 00:07
 

- Marianne av Göteborg ska bryta blockaden

Idag onsdag 8 april kan Ship to Gaza Sverige tillsammans med Ship to Gaza Norge tillkännage köpet av Marianne av Göteborg*, en trålare på 85 bruttoton, som kommer att användas vid sommarens aktion för att bryta den illegala och inhumana blockaden av Gazaremsan. 

Swedish

Pages