Nyhet Skapad 24/11 2019 kl 21:48
 

Organisationer från flera länder samlas utanför Internationella brottmålsdomstolen i Haag för att protestera mot att åklagare Fatou Bensouda, upprepade gånger vägrat föra vidare utredningen om israeliska krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten i samband med den blodiga attacken mot den humanitära flottiljen på väg mot Gaza 31 maj 2010 där tio människor dödades och ett femtiotal skadades.

Upprepade gånger har domargruppen i ICC underkänt åklagare Bensoudas bedömning och menat att hon inte undersökt frågan tillräckligt. 

Swedish
Skapad 16/5 2019 kl 14:40
 

Ship to Gazas ordförande Jeannette Escanilla blev inbjuden av Palestinska folkets förening Uppsala att tala på demonstrationen mot våldet mot Gaza i Uppsala den 11 maj. Vilket hon gjorde och i sitt tal pratade hon tydlig om Ship to Gaza arbete för att häva blockaden av Gaza och berättade om vår nästa aktion 2020.

Nyhet Skapad 5/8 2018 kl 12:54
 

Ship to Gazas segeljakt "Freedom for Gaza" med kursen satt mot Gaza blev bordad av israeliska militärer på kvällen fredagen den 3 augusti på internationellt vatten, vilket är ett grovt brott mot internationell rätt. Senast inrapporterade position före bordningen var ungefär 40 nautiska mil från Gazas kust klockan 20:06 (svensk tid). Det svenskflaggade fartyget och dess last av sjukvårdsmaterial är beslagtaget av Israel och de 12 personerna som befann sig ombord fängslade och förda till Israel, ett land de inte avsett att besöka.

Swedish
Skapad 12/6 2018 kl 00:59
 
Undefined
Skapad 19/9 2016 kl 13:23
 

Christiane Hessel och LisaGay Hamilton, två kvinnor från två generationer och två kontinenter, förklarar varför de stöder Women´s Boat to Gaza (WBG) och Freedom Flotilla Coalition i vår kamp för att häva den inhumana, illegala och för alla parter destruktiva blockaden mot Gaza. De hade båda rest till Ajaccio för att hälsa deltagarna ombord på Zaytouna-Oliven välkomna till Korsika på sin väg mot Gaza. LisaGay kommer att segla med WBG under nästa etapp från Ajaccio till Messina.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 3/7 2015 kl 11:50
 

Som vi tidiga meddelat kommer de återstående sju tillfångatagna efter kapningen av Ship to Gazas fisketrålare deporteras i omgångar under den kommande söndagen och måndagen.

Vi nu tillkännage följande resrutter och ankomsttider.

Swedish
Nyhet Skapad 1/7 2015 kl 16:35
 

För fri medial användning, ange Ship to Gaza som källa.

För Knessetledamoten Basel Ghattas är det riktigt att Frihetsflottan III inte kom fram till Gaza, "men man lyckades med uppdraget, man uppnådde i hög grad målsättningen genom att visa hela världen att Israel inte respekterar internationell rätt." Enligt Ghattas belyste Frihetsflottan  verkligheten under israelisk ockupation och hur Gaza har förvandlats till ett slutet fängelse.

Swedish
Nyhet Skapad 29/6 2015 kl 22:48
 

Svenska Utrikesdepartementet har framfört en protest till Israel efter den israeliska militärens bordning av Ship to Gazas fiskefartyg Marianne på internationellt vatten, på väg mot Gaza.
”Enligt den information som vi har fått har israeliska marinens ingripande skett på internationellt vatten. Enligt lagen är det bara flaggstaten, i det här fallet Sverige, som får ingripa mot ett fartyg på internationella vatten. Sverige har framfört sin syn på händelsen till Israel”, sa Veronica Nordlund på UD:s presstjänst till Dagens Nyheter. Hon tillade:

Swedish
Nyhet Skapad 29/6 2015 kl 22:39
 

Strax före kl 21 idag svensk tid förtöjdes Ship to Gazas kapade trålare Marianne av Göteborg till i hamnen i Ashdod i Israel, rapporterar den israeliska webbtidningen Ynet.

Swedish
Pressmeddelande Skapad 29/6 2015 kl 04:35
 

Den israeliska militären (IDF) uppger på sin blogg att man har bordat fiskefartyget Marianne av Göteborg på väg mot Gaza. Samtliga passagerare kommer att transporteras till den israeliska hamnstaden Ashdod inom 12 till 24 timmar. Fiskefartyget Marianne av Göteborg, en ombyggd trålare lastad med medicinsk utrustning och solcellspaneler, befann sig på internationellt vatten när bordningen utfördes. Ship to Gaza har inte haft kontakt med fartygets besättning sedan 00.57.

Swedish

Pages