Gotland

Aktuellt från gruppen

Nyhet I strålande sol men vilda iskalla vindar inväntade ett fyrtital gotlänningar vår båt Falestine till Visby hamn. Hon var starkt försenad pga busväder i Nynäshamn.
Nyhet Vackert väder och stundande val drog mycket folk till förstamaj-firandet i Visby arrangerat av Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ ochSyndikalisterna. Ship to Gaza var inbjudet och fick goda samtal och sålda T-shirts och böcker. Nu väntar vi på Armadabåten den 17 maj. Kl 18 i inre hamnen tar vi emot med mässingsorkester och apeller till stöd för Gazas barn och ungdomar!
Nyhet Ship to Gaza Gotland inbjuder till en studiecirkel om Gaza/Palestina/Israel. Introduktionsmötet lovade spännande och givande diskussioner! Vårt nästa möte på Almedalsbiblioteket rum E20 måndagen den 2 mars kommer att avhandla historien, sionismen och det palestinska motståndet
Nyhet skrev på facebook en av de närmare hundra gotlänningar som slöt upp på vårt seminarium med Mattias Gardell om Gaza och Ship to Gaza. Och engagemanget, frågorna och diskussionen var inte att ta fel på - Gazas sak låg publiken varmt om hjärtat. Drygt tjoget personer tecknade sig med önskan om fortsatt kontakt. Varmt tack också till våra medarrangörer, ABF och Almedalsbiblioteket!
Kalendarium Mattias Gardell är en av grundarna till Ship to Gaza och professor i religionshistoria vid Uppsala Universitet och den 16 februari gästar han Visby för att berätta mer om organisationen och situationen i Gaza. Arrangerar gör ABF, Almedalsbiblioteket och Ship to Gaza Gotland.
Kalendarium Den 15:e december bjuder Grön Ungdom, SSU och Ung Vänster in alla Gotlands ungdomar till en heldag med tema fred på Puma Fritidsgård!