Emmaus Stockholm ger 10 000 kr till ny propeller åt Ship to Gaza

 

Efter sabotaget mot vår båt Juliano i måndags, som Bo Harringer också dokumenterat, kommer Emmaus till vårt stöd, som de gjort många gånger tidigare. Deras pressmeddelande:

Ship to Gaza är på väg till Gaza med en andra konvoj med humanitär hjälp. När de svenska aktivisterna skulle resa med sin båt från Aten i tisdags upptäckte kaptenen att propellrarna hade saboterats. Emmaus Stockholm skänker därför 10 000 kronor till Ship to Gaza till en ny propeller.

- Förra året attackerades Ship to Gaza-konvojen av israelisk militär på internationellt vatten. Nu saboteras en av båtarna innan den ens seglat iväg. Vi hoppas att det inte blir fler incidenter utan att konvojen kan uppnå sitt viktiga mål, att bryta blockaden mot Gaza, säger Anna Nilsson, informationsansvarig på Emmaus Stockholm.

Ship to Gaza är ett initiativ för praktisk solidaritet med Gazas befolkning som utgår från att det råder en politiskt skapad humanitär nödsituation i Gaza. Ship to Gaza är en ideell och fredlig solidaritetshandling från människa till människa. Emmaus Stockholm stödjer Ship to Gazas arbete eftersom vi menar att Israels ockupation av Palestina är förödande för alla parter och att omvärlden har ett ansvar att ingripa när det sker allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

- Israels blockad av Gaza strider mot folkrätten och den drabbar civilbefolkningen i Gaza väldigt hårt. Men den är dessutom ett hinder för att en verklig fredsprocess ska kunna inledas, fortsätter Anna Nilsson, Emmaus Stockholm.

Anna Nilsson
Informationsansvarig
Emmaus Stockholm
08-744 22 22
0737-84 52 22
anna.nilsson@emmausstockholm.se
www.emmausstockholm.se