Ship to Gaza på väg tar sikte mot Växjö efter tre intensiva dagar i Malmö

Blog: Marianne av Göteborg Skapad 19/7 2016 kl 23:04
 

Det var tack vara Malmös lokalgrupps ansträngningar som vi fick tillstånd att vara på Gustav Adolfs torg under de gångna tre dagarna. Fråga mig inte hur de lyckades med det, och kanske vill jag heller inte veta, men lyckades gjorde de. Och med allt material de lånat av Vänsterpartiets lokal blev längan med fem tält stående i rad en tilltalande mötespunkt. Som alltid hoppades jag på bättre försäljning och tyngre bössor, men där var en stor åtgång på flygblad, fotoutställningen besöktes och lokalgruppen fick nästan ett helt A4-ark fullt med namn som anmält intresse att bli medlemmar. Inte på någon ort har vi haft så många talare, till och med Ingalill Bjärten för socialdemokratiska kvinnoförbundet i Ystad tog tåget för ett givande offentligt samtal istället för det som uteblivit efter att bilen havererat där. Fler som talade var Inga Lanemar, Lisa Engström, Linn vars efternamn jag tappat (ber om ursäkt för det Linn). Joacim Blomquist och Tove Karnerud. Men deras hjälp stannade inte där utan de delade även ut flygblad till förbipasserande. Tack också till Tjatte som var navet allt kretsade runt, Joel som världsvant presenterade de olika talarna och som dessutom tillsammans med Åsa gav oss logi vilket även Olof Holmgren med sambon Elin Rutqvist gjorde. Handduken vi glömde kvar är inte en suspekt gåva från oss, utan något vi glömde helt enkelt.

Dessutom kom flera människor som jag aldrig hann lära namnen på och hjälpte till med allt från försäljning till att rodda med tält och utställningar. Ett särskilt tack till Sanna som jag hoppas kommer att bidra med mer nu när hon snart är medlem. Och där kom en kvinna som glatt hälsade på från Trelleborg när vi var där.

Nu har vi fått tillökning i gänget. Virginia har anslutit  vi sitter just nu i bilen på väg mot Osby för middag och logi hos Norra Skåne-gänget, ett erbjudande vi inte kunde motstå. Dessutom blir det mycket kortare resa i morgon bitti då vi ställer siktet på Växjö.

Väl mött där.

Display Full Image: 
No