Tunisiens ex-president seglar med Ship to Gaza

Pressmeddelande Skapad 31/3 2015 kl 00:05
 
Moncef Marzouki

Freedom Flotilla III kommer att avsegla under första halvan av 2015 - Den tidigare tunisiska presidenten Moncef Marzouki bekräftar att han kommer att vara med ombord

Representanter för Freedom Flotilla Coalition (FFC) och partnerorganisationer har den senaste veckan varit i Tunisien och deltagit i World Social Forum. Under WSF sammanträffade de med flera palestinska och tunisiska organisationer från civilsamhället. Representanter för FFC blev också mottagna av Moncef Marzouki, tidigare president i Tunisien och känd förkämpe för mänskliga rättigheter. Under mötet gav Marzouki FFC sitt fulla stöd och bekräftade att han kommer att vara med ombord på ett av fartygen i Freedom Flotilla III. 

Veckan avslutades med ett internt möte mellan FFC och partnerorganisationer. Gruppen kom överens om att FFC, som planerat, kommer att avsegla med minst tre fartyg under första halvan av 2015. Den humanitära situationen i Gaza är värre än någonsin, och läget försämras dag för dag. Likgiltigheten i medievärlden och de flesta regeringars inaktivitet i frågan lägger över bördan på frivilligorganisationer som vi att ta initiativ till att utmana blockaden. Våra fartygskonvojer kommer att fortsätta tills den illegala blockaden av Gaza har hävts permanent. 

Mera information fås av