Ship to Gaza har köpt armadans andra båt!

Pressmeddelande Skapad 19/12 2017 kl 14:40
 

Ship to Gaza kan med glädje meddela att vi köpt armadans andra båt! Det är en vacker och snabbseglande ketch (tvåmastad segelbåt) från 70-talet. En perfekt båt för att lära Gazas unga att segla! Drygt 20 meter lång med goda seglingsegenskaper då hon är stadigt byggd för jorden runt-segling och de värsta väderförhållandena. Ombord finns salong, kök, navigationshytt, två toaletter och 14 kojer. För drygt en vecka sedan seglades hon hit från England av fem av Ship to Gazas mest sjövana aktivister. 

En av dem - Knut Lindelöf berättar: 

”På måndag förmiddag stävade vi så ut ur Lowstofts hamn. Det var +8°, lätt västlig bris under en strålande höstsol. I halv vind och med fulla segel gled vi ut på Nordsjön mot det väntande mörkret. Med en underskön solnedgång i aktern förlorade vi sakta England ur sikte. Osannolikt välkomnande förhållanden, vilket vi tolkade som att makterna var med oss. Här ska brytas blockad, vänta bara!”  

Läs mer om seglatsen på Knuts blogg här

Vår plan 2018 är att segla ketchen längs Europas kust medan de mindre båtarna istället tar vägen genom Frankrikes kanaler.  

FFC, vår internationella samarbetsorganisation, planerar att genom egna insatser ansluta sig till armadan. Tillsammans kommer armadan ge ett mäktigt intryck och ha stora möjligheter att väcka uppmärksamhet och opinion för Gazas folk i omvärlden. 

En lyckad kampanj kräver dock hårt arbete och mycket pengar. Tveka inte att kontakta din närmaste lokalgrupp eller styrgruppen om du kan hjälpa till. 

- Ship to Gaza ger inte upp, och tack vare det stödet vi får ut i landet kan vi glädjas åt vår andra båtinköp och att planerna går framåt mot att försöka bryta blockaden. Säger Jeannette Escanilla ordförande i Ship to Gaza.