Amal-Hope seglar den 14:e september

Pressmeddelande Skapad 18/7 2016 kl 17:05
 

Ship to Gazas och Freedom Flotillas aktionsprojekt ”Women's Boat to Gaza”, har förvärvat sin första båt. Amal-Hope kommer att avsegla från Barcelona den fjortonde september. Besättning och delegater ombord kommer att utgöras av kvinnor som seglar för att utmana den illegala och inhuman blockaden av Gazaremsan.

Barcelona och Gaza stad är tvillingstäder sedan 1998 och 2005 öppnades ”the Barcelona Peace Park” i Gaza. Denna anläggning förstördes under israeliska bombningar 2009 men byggdes upp igen 2010. Som namnet antyder så ämnar Amal-Hope föra med sig ett budskap om hopp, bland annat om att fredsparken och Gaza inte skall behöva uppleva några fler bomböverfall.

Schema för avseglingseventet i Barcelona:
  • Måndagen den 12:e September – Musik och festival i hamnen
  • Tisdag den 13:e september – Offentlig ickevåldsträning, tal och båtvisningar
  • Onsdag 14: september – Avseglingsceremoni och avsegling.

Som delegater ombord kommer att finnas prominenta kvinnliga företrädare för det globala civilsamhället som exempelvis Mairead Macguire, Naomi Wallace, Marama Davidson och Gerd von der Lippe. Båtarna kommer att besöka ett antal hamnar i västra Medelhavet innan ankomsten till Gaza som är planerad till den 1: oktober.

Women’s Boat to Gaza

Aktionen Women’s Boat to Gaza har utformats inom ramen för Freedom Flotilla Coalition.
Den Israeliska och Egyptiska blockaden går nu in på sitt tionde år. Under samma tid har den Israeliska krigsmakten också utsatt Gazas instängda befolkning för en mängd militära angrepp vilket ytterligare förvärrat redan avskyvärda livsvillkor för Gazaremsans befolkning. Ship to Gazas och Freedom Flotillas aktioner har bidragit till att vända världens blickar mot den inhumana situationen.
Women’s Boat to Gaza vill inte bara utmana blockaden utan också visa solidaritet och medföra ett budskap av hopp till det palestinska folket. Resan kommer att möjliggöras genom stöd från att stort antal organisationer och människor världen över.

Freedom Flotilla Coalition är en paraplyorganisation för solidaritetsorganisationer från många länder, däribland svenska och norska Ship to Gaza. Vi har utmanat den illegala och inhumana blocken av Gazaremsan under många år, och kommer att fortsätta med det tills blockaden har hävts

För mer information kontakta: Ellen Huthu Hansson +46722883213