Published at: https://shiptogaza.se/sv/Pressmeddelande/dagbok-fran-gaza-ny-bok-om-att-leva-i-blockaden
Date: 2015-06-16 - Printed at: 2021-08-01 00:51
Copyrights: Ship to Gaza (Sweden), 2021

Dagbok från Gaza - ny bok om att leva i blockaden

Pressmeddelande Skapad 16/6 2015 kl 17:47
 
Charlie Andreasson [1]

Samtidigt som Ship to Gazas Marianne av Göteborg och andra fartyg ur Freedom Flotilla stävar mot den belägrade Gazaremsan för att med fredliga medel bryta den omänskliga och olagliga blockaden, publicerar en av människorättsaktivisterna ombord en bok om hur det är att leva i Gaza.

Sjömannen Charlie Andreasson från Styrsö utanför Göteborg levde och arbetade i Gaza under ett år 2013-2014. Han deltog i arbetet med Gazas ark, som syftade till att renovera en fiskebåt för att med den föra ut varor från Gaza till omvärlden - ett projekt som svårligen kan anklagas för att föra in vapen till terrorister. Den fredliga idén hindrade inte den israeliska krigsmakten från att bomba den nästan färdigrenoverade Arken sönder och samman.

Under året i Gaza förde Charlie dagbok, som inte bara beskriver arbetet med båten, utan först och främst möten med människor i vardag och under krig. Så sett utgör Charlies ”Dagbok från Gaza” och fiskebåten Marianne av Göteborg två uttryck för samma kamp för alla människors lika värde.

I sitt förord till boken, som nu utkommer på Korpens förlag i samarbete med Ship to Gaza och International Solidarity Movement, skriver Henning Mankell: ”Solidaritetens röst viskar alltid i våra öron: så länge en människa inte är fri är ingen fri. Den här dagboken är en viktig påminnelse om just det.”

Här kan du köpa boken:  [2]