Published at: https://shiptogaza.se/sv/Pressmeddelande/marianne-kommer-till-spanien-events-till-minne-av-femarsdagen-av-attacken-pa-mavi
Date: 2015-05-29 - Printed at: 2021-08-01 01:10
Copyrights: Ship to Gaza (Sweden), 2021

Marianne kommer till Spanien - events till minne av femårsdagen av attacken på Mavi Marmara

Pressmeddelande Skapad 29/5 2015 kl 12:50
 
[1]

Den skandinaviska trålaren Marianne av Göteborg anlöper på lördag den 30 maj, staden Bueu i Galicien i Spanien. Där tas båten och besättningen emot av en välkomstkommitté som anordnar ett mottagande i stadshuset, filmvisningar och musikframträdanden.

Ship to Gazas spanska samarbetspartners Rumbo a Gaza har planerat ett gediget program för mottagandet av Marianne. Hela lördagen och fredagens program går att läsa här: http://www.rumboagaza.org/marianne-llega-galicia/ [2]

Söndagens program är också till minne av 5-årsdagen av det israeliska anfallet på den första Frihetsflottan, till följd av vilket tio människor miste livet. 

Med ombord från Brest [3] i Frankrike finns, förutom besättningen, journalisten Hajer Mtiri och aktivisten Kerstin Eklund. I Bueu mönstrar bland annat europaparlamentarikern Ana Maria Miranda Paz från Galicien på båten och följer med till nästa anhalt i Portugal.   

Presskontakt i Bueu är Laura Arau, som nås på +34636003601 [4]