Pressmeddelande Inför sommaren har Ship to Gaza planerat två turnéer med båt och husvagn och kommer att resa runt och besöka platser runt om i södra Sverige. Både för att informera om nästa års aktion Armada for Gaza, om arbetet inom organisationen och hur man kan bidra och engagera sig för att vara med och häva blockaden mot Gaza. Armada for Gaza - armed with peace and solidarity är parollen för vårt nästa försök att häva den illegala blockaden mot Gaza som nu pågått i ett decennium. Vi har valt att lägga fokus på Gazas barn och unga som är hårt drabbade av ockupationen och...
Pressmeddelande Ship to Gaza kan med glädje meddela att vi köpt armadans andra båt! Det är en vacker och snabbseglande ketch (tvåmastad segelbåt) från 70-talet. En perfekt båt för att lära Gazas unga att segla! Drygt 20 meter lång med goda seglingsegenskaper då hon är stadigt byggd för jorden runt-segling och de värsta väderförhållandena. Ombord finns salong, kök, navigationshytt, två toaletter och 14 kojer.
Foto: proisrael (Flickr.com, Creative commons)
Nyhet Svenska surfarförbundets samarbete med Gaza Surf Club har resulterat i visningar av dokumentärfilmen "Gaza surf club".På torsdag 30 november visas filmen på Bio Roy i Göteborg.
Pressmeddelande Internationella solidaritetsdagen med Palestina infaller onsdagen den 29:e november. I anslutning till solidaritetsdagen arrangeras et flertal aktiviteter på Förenta Nationernas högkvarter i New York.
Nyhet "På Gazaremsan bor 2 miljoner människor, varav hälften barn, på en yta som är stor som en fjärdedel av Öland. Vattnet går inte att dricka och israels blockad har skapat en humanitär katastrof. Omvärlden måste sätta stopp för detta."
Foto: Muhammad Ashiq
Nyhet I mitten av oktober signerades ett försoningsavtal mellan Hamas, styrande parti i Gaza, och Fatah, styrande parti på Västbanken, i Kairo under överseende av egyptisk underrättelsetjänst.
Nyhet En regnig måndag i slutet av juli började vår turné, Ship to Gaza på väg, på torget i Osby. Vi satte upp vårt partytält på 3x6 m och hängde upp fotoutställningen med bilder från Gaza. Några enstaka personer kom förbi, två som var mer intresserade och så en ung journalist från Norra Skåne.
Pressmeddelande Fem år efter kapningen av S/V Estelle har den israeliska staten nu betalat ett skadestånd i miljonklassen till Ship to Gaza Sverige.
Nyhet The litigation between Ship to Gaza and the Israeli government about the seized sailing boat S/Y Estelle has now been successful. Last spring we could announce that Ship to Gaza won the case at supreme court and a financial compensation in the millions was promised.

Donera pengar

Donera pengar direkt till Ship to Gaza via kort eller PayPal. Andra summor

Donera från telefonen

SMS:a Shiptogaza 100 till 72550 för att donera 100 kronor.
Du kan välja mellan summorna 25, 50, 100 eller 200 kronor.
Operatörskostnader kan tillkomma.

OBS: Flera mobiloperatörer kräver att du ansluter dig till WyWallet för att kunna betala via SMS. Du registrerar dig enkelt genom att klicka här.

PlusGirot

Givetvis kan du skicka pengar till Ship to Gaza via PlusGirot:
46359-6