Ship to Gaza i ETC Debatt

News Created 21/5 2018 at 12:32
 
Bild: Bertil Ericson / TT

Ship to Gaza i ETC Debatt 18 maj. 

"Få kan väl ha undgått att mötas av nyheterna från Gaza de senaste veckorna. Civila palestinier som fredligt demonstrerat vid gränsen under namnet The Great Gaza March – mot den illegala och inhumana ockupationen och för sina basala mänskliga rättigheter – som attackerats, skadats och
dödats av Israels militärt tränade prickskyttar.

Man pratar om fred, politik och militärt försvar, attacker och hämndaktioner men det är i grund och botten civilbefolkningen som gör allt för att överleva i det alltmer sargade Gaza, som blir lidande. De kvinnor, män och barn som för en daglig kamp för överlevnad.

På en plats där hela samhället har raserats. Där man varken kan resa in eller ut, exportera eller importera varor, fiska i sitt eget fiskevatten, arbeta, studera eller få den sjukvård som behövs.

Det är de politiska motsättningarna, attackerna och dödandet som når våra mediakanaler men den svåra vardagen i Gaza syns sällan.

Vi i Ship to Gaza har arbetat det senaste året för att än en gång försöka upprätta detta folks rättigheter och att häva sjöblockaden mot Gazaremsan.

Ship to Gaza vill därför bryta den tystnad som finns om situationen i Gaza, och vi vill med handling visa att vi kan göra något. Vi kan göra mer än att bara titta på..."