Skip to main content
Ship to Gaza gör comeback P3 Nyheter SR Publicerat onsdag 20 mars kl 06.00. Ship to Gaza seglar mot Gazaremsan i maj för att bryta Israels blockad. Enligt organisationen växer stödet bland unga, något som är en växande global trend.
Helsingborgs Dagblad – Ship to Gaza ska återigen segla till Medelhavet för att utmana Israels sjöblockad. Ordförande för organisationen, Jeannette Escanilla, upplever intresset särskilt stort i år.
Lysekil får besök av Ship to Gaza – 2024-04-23. Under maj månad kommer Ship to Gaza att segla med båten ”Handala” till en rad olika hamnar på Västkusten. Fredagen den 3 maj kommer Lysekil att få besök. Platsen för besöket blir Anderssons kaj.
– Vi kan inte fira en musikfestival när Israel deltar, sa Ship to Gazas ordförande Jeannette Escanilla under en imrpoviserad presskonferens.
Dagens Nyheter 2024-05-08 Hundratals mötte Ship to Gaza i Malmö
Ship to Gaza seglar igen! – Min dröm är att se ett fritt Gaza, där de palestinska barnen har rätt till sin framtid, säger Jeannette Escanilla, ordförande för Ship to Gaza, som i vår ger sig ut på en ny seglats i förhoppning om att bryta den israeliska blockaden.
Proletären 2024-03-06 Ship to Gaza seglar igen!
Ship to Gaza: ”Det här är inget självmordsuppdrag” 2024-05-07 Ship to Gaza-skeppet M/S Handala har nått Sundet på sin resa mot Gaza. Ombord spelas ”I natt jag drömde”. Ombord finns en ung man som var tio år när han hittade resterna av sin pappa i Gaza. Ship to Gaza-skeppet M/S Handala lämnar Halmstad. ”Vi möter fantastiskt stöd på kajerna i varje stad”, säger ordföranden Jeannette Escanilla, här med den palestinska flaggan. Bredvid henne Stephanie Crawford. Bild: Peter Fällmar Andersson
Ship to Gaza ska återigen segla till Medelhavet för att utmana Israels sjöblockad. Ordförande för organisationen, Jeannette Escanilla, upplever intresset särskilt stort i år. – Vi försöker igen. Gazaborna ska få känna att vi ser dem, att de inte är ensamma, säger hon.
Konsert på kajen när Ship to Gaza lade till. Ship to Gaza har lagt till i Malmö. Ombord finns förnödenheter till befolkningen i Gaza, på land står demonstranter och en rad svenska artister och jublar. – Jag har skrivit en låt dagen till ära. Den är superpolitisk, säger Mikael Wiehe.
Ship to Gaza lade till i Malmö. På onsdagseftermiddagen lade föreningen Ship to Gazas fartyg M/S Handala till vid ångbåtsbron i Malmö. Uppskattningsvis ett par hundra personer fanns på plats för att möta båten. Arrangörerna höll tal, och bland annat Mikael Wiehe uppträdde. Fartyget stannar i Malmö till fredag.
Mikael Wiehe om Israel-protester: Använder vår plattform. En rad artister och kulturpersoner deltar i protesterna mot Israels Eurovisiondeltagande i Malmö. ”Som artist och civil människa har jag svårt att blunda när jag tycker att det händer hemska saker”, säger musikern och aktivisten Mikael Wiehe.
Ship to Gaza: ”Vi har rätten på vår sida”. Enligt Jonatan Michaneck, styrelseledamot i svenska Ship to Gaza åkt med Handala från Lysekil, finns det ett enkelt ord för vad den israeliska militären gjorde sig skyldig till när den stormade de tidigare Ship to Gaza-båtarna på internationellt vatten: Sjöröveri. – Men vi gör ett nytt försök, och alltid med hoppet att komma fram. Sedan vet vi inte exakt vad som kommer att hända. Men det här är en fredlig aktion och vi har rätten på vår sida, säger han.
Här lägger Ship to Gaza – Skeppet till i Malmö under Eurovision. Under onsdagen anlände omtalade Ship to Gaza-skeppet i Mamö. Ombord fanns förnödenheter till Gaza – och svenska kändisar.
Hundratals mötte Ship to Gaza i Malmö Av idag nyheter / 8 maj 2024 – Vi är vanliga människor från flera länder som står tillsammans för ett syfte: att bryta den illegala blockaden av Gaza, sa Jeannette Escanilla från en tillfällig liten scen uppställd i Malmös hamn.
Konsert på kajen när Ship to Gaza lade till. – Jag har skrivit en låt dagen till ära. Den är superpolitisk, säger Mikael Wiehe.
Jea

Jea

Leave a Reply