Skip to main content
Nyheter

Handala skulle ha anlänt till London!

By 21 juni, 2024No Comments

Brådskande uttalande angående Freedom Flotilla Boat ’Handala’ ankomst till London. Vårt evenemang kommer fortfarande att äga rum vid Butler’s Wharf Pier, Shad Thames, London kl. 17.00 idag. ”Trots planeringsteamets och besättningens hängivna ansträngningar har de försämrade väderförhållandena gjort det omöjligt för Handala att anlända säkert till London. Vi är djupt bedrövade över denna situation och ber så mycket om ursäkt. Trots detta är vi fast beslutna att fortsätta med vårt evenemang i solidaritet med Gaza och Freedom Flotilla Coalitions uppdrag.”

Eventet i London ägde rum ändå: London högtidlighåller 14-årsdagen av attacken mot den första Freedom Flotillas aktion Mavi Marmara
Mot bakgrund av den senaste tidens upptrappning av avskyvärda israeliska brott mot civila i Rafah anser vi att det är viktigt att öka medvetenheten om krisen i Gaza och vikten av att bryta belägringen. Dessutom kommer vi att högtidlighålla 14-årsdagen av attacken mot Mavi Marmara, ett annat av Freedom Flotillas fartyg som attackerades våldsamt av israeliska styrkor på internationellt vatten den 31 maj 2010. Under attacken dödade israeliska styrkor 10 deltagare och skadade mer än 50 som försökte bryta belägringen av Gaza för att leverera nödvändigt bistånd.
Martyrerna i denna tragedi, de sårades lidande och det palestinska folkets legendariska ståndaktighet fortsätter att inspirera oss och alla som arbetar för rättvisa världen över.

Vi står fast vid vår beslutsamhet att stå emot Israels brott tills folkmordet är över och Palestina är fritt. Vi inbjuder allmänheten att delta i evenemanget i London och hissa sina flaggor i solidaritet med Handalas uppdrag, även i dess frånvaro.
Vi kommer att välkomna John Turnbull, en representant för Freedom Flotilla Coalition, för att uppdatera oss om de senaste nyheterna från Handalabåten. Dessutom kommer vi att presentera en en rad framstående aktivister och talare, inklusive personer som har deltagit i tidigare Freedom Flotilla-uppdrag.
Du kan läsa mer här och även på arabiska

Jea

Jea

Leave a Reply