Skip to main content
Nyheter

Handala framme i Rotterdam!

By 21 juni, 2024No Comments

HANDALA 25-27 maj – Rotterdam, Holland
/ Hamnar / Av Chris Y

Lokal grupp – Rotterdam Palestina Coalitie. Efter långvariga förhandlingar med den nederländska hamnmyndigheten har ”Handala” äntligen lagt till i Rotterdam!

Freedom Flotilla Coalition hade organiserat en plats att lägga till vid Rotterdam City Marina, men av okända skäl förhindrades de från att lägga till på den planerade platsen. Denna försening påverkade vårt fredliga evenemang och demonstration för att välkomna ”Handala” där barn hade ritat bilder och stödbrev att skicka till det palestinska folket i Gaza.

(Holländsk polis följde efter oss för att försäkra sig om vår slutliga dockningsdestination).

Med stöd av den lokala stödgruppen lyckades vi lägga till nära evenemangsområdet. Det visar hur närvarande blockaden är, inte bara i Gaza utan även i Europa.

Under evenemanget sa John Turnbull, en representant för Canada Boat to Gaza, att
”samtidigt som vi deltar i detta uppdrag lär palestinierna oss hur man gör motstånd”.

Zohar Chamberlain Regev, FFC:s representant, sade:
FFC-båtarna är en symbol för motstånd och en direkt aktion som syftar till att uppmuntra människor att göra något och inte förbli passiva inför folkmord.”

Anita Risseeuw från Rotterdam Palestina Coalitie sa:
”Med tanke på det folkmord som pågår i Gaza är Freedom Flotillas kampanj oerhört viktig. För barnen i Gaza tackar vi hjältarna i Handala. Fria Palestina”

Vi vill tacka den lokala kampanjen för att den välkomnade oss till Rotterdam. Handala kommer att fortsätta att utmana de europeiska ländernas medverkan på en resa för att bryta belägringen av Gaza. Nästa stopp är Cork!

Jea

Jea

Leave a Reply