Skip to main content

Handala anlände söndagen den 14 juli till hamnen i Dénia (Alicante) på sin resa mot Gaza för att fördöma det folkmord som Israel genomför mot palestinierna i Gaza inför internationell passivitet och för att fördöma årtionden av israelisk ockupation av Palestina.

Efter att ha nått Medelhavet, tisdagen den 9 juli, har Handala anlänt i hamnen Caleta de Vélez i Málaga, där den kommer att välkomnas av lokala aktivister.

Handala har anlänt till Lissabon! Onsdagen den 3 juli anlände Handala till Lissabon där ett varierat och intensivt program väntar

Båten anlände till A Coruña i Galicien på torsdagskvällen den 27:de juni. Besättningen fick ett varmt välkomnande när de lade till vid hamnen med folkmusik från lokala musiker, tal och gåvor.

Vi anlände till Santander sent på kvällen lördagen den 22 juni. Längs strandpromenaden fanns en stor samling palestinaanhängare som hade med sig stora flaggor och banderoller som gick att se från långt avstånd. Symboliskt hade de också hängt upp en enorm palestinaflagga i Centro-Botín, en av de mest välkända byggnaderna i staden. Innan Handala hade hunnit fram var de dock tvungna att ta ner flaggan.

På väg till La Rochelle följdes vi av den franska flottan. Efter ett tag etablerade de en kommunikation med Handala där de ställde ett antal frågor till oss. Därefter lämnade de oss medan vi fortsatte vår resa mot vår destination.

Vi tog ett sista farväl av staden Cobh, en av hamnstäderna i Cork på Irland, och följde River Lee. Vår kurs tog oss tillbaka mot Scillyöarna och över västra änden av Engelska kanalen till Frankrike och Rade de Brest.

Vår resa till Cork gick smidigt, och vädret på överfarten från England var mycket bättre än väntat! Vid ankomsten samlades lokala grupper på Cobh Promenade och vid Kennedy Pier med palestinska flaggor för att välkomna båten och besättningen.
Här känner vi genast stödet!

Efter långvariga förhandlingar med den nederländska hamnmyndigheten har ”Handala” äntligen lagt till i Rotterdam!

Handala kunde inte nå London! Trots planeringsteamets och besättningens hängivna insatser hade de försämrade väderförhållandena gjort det omöjligt för Handala att komma fram till London på ett säkert sätt.

I Bremerhaven möttes Handala av ett omfattande program under två dagar. Handalas grannar och andra vänner av Palestina bjöds in till en fin sammankomst med tal, musik och middag

I Köpenhamn fick Handala återigen ett varmt och hjärtligt välkomnande. Människor på kajen, människor till sjöss i båtar och många trevliga och nyfikna människor kom ombord på Handala och välkomnade oss.

Handala anlöpte 15:00 till Malmö och möttes av ett stort folkhav som samlats för att välkomna Ship to Gaza. Med på båten fanns ordförande för Ship to Gaza Sverige och besättning. Artisterna Stefan Sundström och Thomas Forsell och Nicke Ström från bandet Nynningen och General Knas var med ombord.

Handala anlöpte hamn 17:00 och fick ett otroligt vackert välkomnande av publiken som hade samlats i Helsingborg för att välkomna Handala.

Handala anlöpte Halmstad på måndagskvällen och fick ett varmt välkomnande av offentligheten som samlats för att se båten. Ylva Kroona från Palestinagrupperna var konferencier och började med att presentera Antoni Norén Almén, också från Palestinagrupperna Halmstad.

Handala anlände 15:00 04/05 till kajen vid Operan i Göteborg och välkomnades av en stor demonstration som marscherat genom staden. Ordförande Jeannette Escanilla höll ett tal om Ship to Gazas historia, om vår kamp för att häva blockaden och vårt löfte till Gazas befolkning.

Handala anlände i Lysekil strax efter 16:00 med de palestinska flaggorna vajandes i vinden. På kajen stod ett hundratal och tog emot båten med musik, mat och flaggor. Lysekil var Handalas första besök i Sverige och besättningen fick ett varmt välkomnande i eftermiddagssolen som varade i drygt två timmar.

De första dagarna i maj åker Freedom Flotilla Coalition (FFC), vilket Ship to Gaza Sverige är en del av, med vår båt “Handala” från Norge i syfte att bryta den omänskliga blockaden av Gaza ”För Gazas barn”.

Mottagandet i Lysekil, Sverige!

Jea

Jea

Leave a Reply