Skip to main content
Nyheter

Handala anländer i Köpenhamn!

By 20 juni, 2024No Comments

HANDALA 12 maj
Liveuppdatering från passagerarna: I Köpenhamn fick Handala återigen ett varmt och hjärtligt välkomnande. Människor på kajen, människor till sjöss i båtar och många trevliga och nyfikna människor kom ombord på Handala och välkomnade oss.

Stämningen var god och många av gästerna nämnde att vi ger dem inspiration och motivation i kampen för frihet. De var alla medvetna om utmaningarna och farorna på vår resa, men de skickade sin kärlek med oss när vi satte segel.

På kajen hölls tal av danska aktivister och appeller av vår kapten Arne Birger och av ledaren för Ship to Gaza Norge, Torstein Dahle.

Vi lämnade Köpenhamn klockan fyra på morgonen på lördagen. Omkring kl. 03.30 kom en familj till båten med bröd och choklad för resan. Det var en mycket vänlig familj (se bild nedan).

Tack till Sverige och Danmark, nu ser vi fram emot att träffa människor i Tyskland och England. Vi mår alla bra och vi uppskattar stödet från alla våra följare.

Vi har en ny kapten, Wellu från Finland, och nu är vi bara sju besättningsmedlemmar totalt. Vi passerade Kielkanalen på söndagsmorgonen och vi kommer att vara till sjöss tills vi når Bremerhaven på måndagsmorgonen.

Vill du följa Handala (Navaren) på kartan? Här är en länk till Vesselfinder (tyvärr utan bild på båten). Du kan också använda Marine Traffic om du vill ha ett alternativ.

Tack Free Gaza Danmark!

Jea

Jea

Leave a Reply